Nabeschouwing 138ste Varsity

Op de koude zondagmorgen van 3 april vertrok de bus vol met Boreanen naar Houten. Op een te vroeg tijdstip kwam de bus aan en stapte iedereen uit op het roeiersterrein. Terwijl de supporters naar het hoofdterrein liepen, gingen de roeiers alvast op zoek naar de boot waarin zij die dag zouden gaan starten.

De dames en heren die vandaag voor Boreas uitkwamen hebben gevaren in een overnaadse 4+. Dit is het enige competitienummer van de hele Varsity. De overnaadse 4+ is een houten boot en deze bestaat uit allemaal kleine houten latjes die als dakpannen over elkaar gelegd zijn.

Als eerste van de dag mochten de dames starten in de Ov4+. Al vroeg stonden ze in de rij met meerdere vieren en achten, maar het wachten was op de vlotten die nog het water ingelegd moesten worden. Toen de dames uiteindelijk in het water lagen, waren zij helaas al te laat om hun wedstrijd te starten. In plaats daarvan hebben zij in het uitroeigebied een kort wedstrijdje gedaan tegen een ploeg van Pelargos, die ook niet op tijd waren voor de wedstrijd.

Als laatste wedstrijd voor de middagpauze mochten de mannen in de Ov4+ stappen en zich klaar gaan maken voor de wedstrijd. Het eerste stuk oproeien voerde zij langs het publiek dat langs het kanaal stond. De zes tijdsnelsten zouden doorgaan naar de finale. Helaas pakte de mannen net de zevende plaats, waardoor ze niet in de finale kwamen te staan. Des al niet te min hebben ze een prachtige tijd neergezet en mogen zij trots zijn op hun resultaat.

Na de wedstrijd was er volop de gelegenheid om met graspollen te gooien of zelfs te gaan zooien aan de waterzijde. Een aantal Boreanen konden dan ook niet de verleiding weerstaan om daar aan deel te nemen. Na een dag vol regen, lang wachten, mooie resultaten en zooien gingen we voldaan weer terug naar het mooie Zwolle.

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.