Boreanen in Gouden Sportboek

Boreanen in Gouden Sportboek

Op woensdag 28 september 2011 hadden Bas Tielbeke en Christiaan Sijmons de eer het Gouden Sportboek van de gemeente te tekenen. Dit deden zij, samen met 39 andere Zwolse sportkampioenen, onder toeziend oog van sportwethouder Gerrit Piek.

De wedstrijdroeiers Tielbeke en Sijmons boekten het afgelopen jaar verschillende overwinningen. Hoogtepunt was het ‘blik’ in de lichte 2- tijdens de roemruchte Varsity.

Zwolle houdt al jaren een eervol register bij van alle lokale sportkampioenen. Wie op nationaal niveau een gouden medaille wint, op internationaal een podiumplaats behaalt of wie een bijzondere sportieve prestatie heeft geleverd, mag het Gouden Sportboek tekenen. De eerste handtekening is in 1988 gezet door voormalig toproeier Nico Rienks.

Zwolse sporters hebben het afgelopen jaar – soms in teamverband – topprestaties geleverd in velerlei disciplines: karate, triatlon, zwemmen, wielrennen, roeien, acrogym en skeeleren. De behaalde titels lopen uiteen van het Nederlands kampioenschap tot het wereldkampioenschap.

Naast de Boreanen mochten ook Kirsten Lanz en Martine van den Boomgaard van de ZRZV het Gouden Sportboek ondertekenen.

 

0 Comments

Leave a reply