Asopos Najaarswedstrijden

Asopos Najaarswedstrijden

Studenten Roeiverening Boreas vertrok in de vroege morgen van 27 oktober richting de Bosbaan te Amstelveen. Voor de nieuwe leden de eerste wedstrijd die geroeid zou gaan worden. Zenuwachtig en opgelaten stapten ze samen met meerdere leden van de vereniging de bus in om een nooit te vergeten avontuur te beleven.

In de bus werd het ijs al snel gebroken door mooie verhalen die verteld werden door oud roeiers. Het moment waarop de nieuwe leden te horen kregen hoe het werkt in het roeileventje. Na een rit van bijna twee uur reed de bus het terrein van de Bosbaan op. Het water lag er spiegelglad bij. Op de horizon kwam een waterig zonnetje tevoorschijn. Voor de Boreanen weer een warm welkom en de start van een mooi roeiseizoen. Voor de eerstejaars een aanzicht die magisch en onwerkelijk overkomt. De twee kilometer lange baan met haar mooie geschiedenis liet de ogen van de roeiers schitteren. Het was dan eindelijk zover, de eerste wedstrijd. De wedstrijd waar weken lang naar toe gewerkt is.  

De eerste ploeg roeiers startte om 08:00 uur. Onder luid gejuich van de mede Boreanen haalden ze de finish met een lach op hun gezicht. Het zat er eindelijk op, de eerste wedstrijd was geroeid. Na deze eerste ploeg hebben er nog twee andere ploegen gestart, die met evenveel plezier de finish haalden. Op de vraag hoe ze het beleefd hebben zeggen ze allen; “Het was prachtig!”.

De eerstejaars hebben mogen proeven van het leven als roeier. Nu is het aan hun de keuze wat ze willen, wedstrijd of competitie. De dag was fenomenaal en iedereen heeft er van genoten. Tijdens de terugweg werden er wederom verhalen verteld over het roeien en het leven eromheen. Boreas kijkt terug op een prachtige dag met veel plezier en sportiviteit.