Verenigingsbokaal 2013

Verenigingsbokaal 2013

Afgelopen woensdag was het weer zo ver! De Verenigingsbokaal werd geroeid. De roeiwedstrijd tussen alle studentenverenigingen uit Zwolle. Nadat NSZ een jaar lang de bokaal in haar bezit had, mochten alle verenigingen ook dit jaar strijden voor de bokaal van 2013. Er waren vele aanmeldingen. In totaal hadden 14 ploegjes zich aangemeld en zij hadden er allen veel zin in.
De dag begon wat minder, het was bewolkt en het waaide hard. Het roeien werd bijna onmogelijk gemaakt, omdat het water met grote golven over het vlot sloeg. Maar de VB-ploegjes wilde laten zien wat ze konden. Elke wedstrijd werd geroeid op tijd. Dit bracht extra spanning met zich mee omdat de ploegjes pas na de laatste wedstrijd wisten of ze door waren naar de volgende ronde.
Ondanks het slechte weer waren er toch mensen gekomen om hun ploeg en hun vereniging aan te komen moedigen. Onder het genot van een biertje en een lekker broodje genoten zij van de wedstrijden en de muziek. En godzijdank, het weer werd beter. Ongeveer tijdens de kwartfinales kwam het zonnetje echt door en was het puur genieten.
Nadat de halve finales waren geroeid door Gumbo, Oikos, NSZ en Ichthus, brak een speciaal moment aan voor Boreas. Er mocht namelijk een nieuwe boot verwelkomt worden in de vloot, welkom Morpheus.
Na de bekendmaking van de twee finalisten, NSZ “bewogen bestuur” (wat uiteindelijk geen bestuursboot meer was) & Ichthus “1tjes”, mochten zij  gelijk van start gaan. Vol spanning vaarden ze  op, NSZ om hun titel te verdedigen en Ichthus om hun broeders van de troon af te stoten. Dit is het moment, nu of nooit! Na een voorspoedige start kon je al snel zijn dat de druk erg hoog was en dat deze ploegen niet gewend zijn aan deze druk. Snoek naar snoek, met stilliggen en oppakken, liggen en weer gaan zitten, bloed zweet en tranen, tot ze bij de finishlijn waren. Het was overduidelijk. Als het niet twee bootlengtes verschil was, dan was het gat groter. Ook al was dit niet de beste race, beide teams hebben het goed opgepakt en de race uitgeroeid. De Navigators winnen van hun broedervereniging, voor de tweede keer op een rij. Zij pakken de titel.
Gelukkig mocht Ichthus ook nog een klein feestje vieren. Aan het eind van de avond hadden zij namelijk de originaliteitprijs in hun bezit. Nee, niet gewonnen, zij hebben deze gebrast. Ze moesten toch iets hebben en daar werd Stukoz de dupe van. De ‘mannen met baarden’ van Stukoz wonnen namelijk deze prijs door hun geweldige kostuum: een baard.

Als slotwoord: hartelijk dank dames der VBcie, jullie hebben het geweldig gedaan! Zonder jullie hadden wij dit niet gekund, dankzij jullie is de VB erg geslaagd.  Het zal hard werken worden voor een volgende VBcie om deze editie van de VB te overtreffen. Jullie zijn bazen! B’vo!