Skøll Cup

Skøll Cup
Succesvol begin roeiseizoen voor Studentroeiers Boreas
 
Afgelopen weekend behaalden maar liefst 3 ploegen van de Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas de finale tijdens de Skøll Cup. De 20ste editie van deze tweedaagse competitiewedstrijd vond plaats op de Bosbaan in Amsterdam.
 
Verspreid over twee dagen startten er vier ploegen van de Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas. Op zaterdagochtend werd het spits afgebeten door de ploeg Onbepaald in het dames ervaren 4+ veld. Met maar liefst 29 tegenstanders wisten zij zich te plaatsen voor een plek in de B-finale. Daarna zette de eerstejaars ploeg Andromeda het succes door met een overwinning tijdens de voorwedstrijd en plaatste zich hiermee in de A-finale. Tijdens de finale van de 1000 meter wedstrijd wisten zij een tijd neer te zetten van 04:17,05 en werden hiermee tweede. Ploeg Onbepaald in het ervaren veld roeide een 2000 meter finale en ging met een vijfde plek naar huis.
De volgende dag wist ook ploeg Nikè zich te plaatsen voor de A-finale. Na 1000 meter roeien gingen zij met een tijd van 04:30,38 over de finish. Zij behaalden hiermee de vierde plaats. Hierna was het de buurt aan voorzitter Ka-Kim Lam om de eer van de vereniging hoog te houden in het Voorzitters Skiff veld. Tijdens dit veelbesproken nummer nemen de voorzitters van de studenten roeiverenigingen het tegen elkaar op. De heer Lam kwam na een roerige 2 kilometer met een tijd van 18:05,74 als laatste over de finish.
Met drie finale plekken was het voor de Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas een succesvol begin van het roeiseizoen. De komende weken zal er wederom veel getraind worden ter voorbereiding op de SRG te Groningen (3 en 4 mei) en de Peil te Delft (17 en 18 mei).
ploeg Nikè

ploeg Nikè

Dhr. Lam in het Voorzitter-Skiff veld

Dhr. Lam in het Voorzitter-Skiff veld