Boreas roeit naar Haarlem voor Serious Request

Boreas roeit naar Haarlem voor Serious Request

De Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas gaat op zondag 21 december geld inzamelen voor 3FM Serious Request.  De roeiers houden een 12-uur durende roeimarathon waarin zo vaak mogelijk de afstand van Zwolle naar het Glazen Huis in Haarlem wordt afgelegd. Dit gebeurt op ergometers (roeiapparaten) die tijdens dit event op de Melkmarkt staan.

De actie voor Serious Request kan ondersteund worden op meerdere manieren. Voor 5 euro kunnen enthousiastelingen zelf op een roeiaparaat stappen en 500 meter roeien, er is de mogelijkheid om de roeiers van ZSR Boreas te supporten door het geven van een donatie en de actie kan ook ondersteund worden door het kopen van een beker warme chocolademelk. Mensen die op 21 december niet aanwezig kunnen zijn, kunnen de actie van de vereniging ook op een andere manier bijstaan. De website www.kominactie.nl/boreas biedt mensen de gelegenheid online hun donatie te doen. Al het geld wat wordt ingezameld zal worden gedoneerd aan Serious Requst.

Serious Request staat dit jaar in het teken van ‘Hands off our girls’. Met dit project vraagt het Rode Kruis aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. ‘Hands off our girls’ zet zich in voor de opvang en het herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld. Deze vrouwen worden geholpen om een leven op te bouwen, maar daarnaast vraagt de organisatie ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

ZSR Boreas gaat deze strijd niet alleen aan. De vereniging wordt in deze sportieve prestatie ondersteund door studentencafé Het Vliegende Paard, AZ-design reclame, studentenvereniging Gumbo-Millenium, Partyverhuur Zwolle, Albert Heijn Diezerpoort en Santa Run Zwolle.