Nederlands Kampioenschap Indoorroeien

Nederlands Kampioenschap Indoorroeien

Gisteren is de ZSR Boreas in de Sporthallen Zuid van Amsterdam door meerdere individuele roeiers en een ploeg vertegenwoordigd op het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien.

Christian van der Wal is om kwart over 10 als eerste Boreaan van start gegaan op de 2 kilometer met een tijd van 07:08.5. “Ik wilde onder mijn PR van 07:09.5 en dat is gelukt. Hier ben ik erg blij mee” Aldus dhr. Van der Wal. Enige tijd later waren de heren van Zwicht’15 aan de beurt. Pelle Speet, Alex Paauw, Bernd Köhne en Wilmar van der Linde hebben gestreden in het Nieuwelingenveld. De strijd van de mannen was zwaar en intens maar ze hebben de eindstreep gehaald met tijden van 06:36.8 (Bernd), 06:57.7 (Alex), 07:01.4 (Pelle) en 07:01.8 (Wilmar). “Ik ben tevreden”, stelt Pelle. “Eigenlijk wilde ik onder de 7 minuten eindigen, maar mijn streven was om sowieso Marc Ketelaar te verslaan en dat is gelukt.”

Later op de middag zijn de meiden van Andromeda, Liseth Breidenbach, Camila Bennink, Fleur de Vries en Karen Sloot van start gegaan in het club4 veld, waar je in tegenstelling tot de rest van de velden niet individueel roeit, maar in een virtuele boot. De dames hebben zich de longen uit hun lijf geroeid met een prachtige tijd van 3.53.5 op de kilometer!

Al met al was het een prachtige dag in Amsterdam waar vrijwel alle roeiers persoonlijke records hebben laten sneuvelen en zichzelf weer tientallen keren zijn tegengekomen in de strijd op de ergometer. We zijn erg trots op allemaal en laat dit maar de start zijn van een prachtig nieuw roeiseizoen! Maar dan wel op het water, want ergometers ZINKEN.