Nabeschouwing Okeanos Sprint en Orca Competitie Slotwedstrijden

Nabeschouwing Okeanos Sprint en Orca Competitie Slotwedstrijden

Afgelopen weekend hebben we een prachtig wedstrijdweekend gehad op de Bosbaan! Helaas was dit wel de laatste wedstrijd van het competitieseizoen. Desalniettemin kwamen we met een volle botenwagen aanzetten in Amsterdam, om het seizoen goed af te sluiten!

Vrijdagavond zijn de Spitfire Hotties als eerste van start gegaan op de 500 meter. De ploeg had nog maar een keer in deze samenstelling getraind, maar ze zijn met een snelle tijd van 02:11,21 over de finish gekomen! Dit betekent dat de meiden hun seizoen in de A-finale mochten afsluiten! In de finale hebben ze helaas geen taart weten te veroveren, maar toch een mooie wedstrijd gevaren!

De dames lenteploeg Aurora was ook voor de eerste keer op de Bosbaan te vinden. Zij hebben een prachtige tijd van 02:17,13 gevaren en mochten later op de avond uitkomen in de B-finale. Ook hier zijn ze na een spannende heat als 3e over de finish gekomen en hebben ze zelfs hun eigen record verbeterd!

Christian en Jasmijn zijn gestart in het allerlaatste veld van de dag. Zonder ook maar een keer samen in de boot te hebben gezeten zijn zij gestart en niet eens als laatste over de finish gekomen met een tijd van 01:58,14. De vrijdagavond stond in het teken van een boel verrassingen. De vraag was of deze trend zou worden doorgezet op de zaterdagochtend!

Athos riggerde zaterdag al heel vroeg de UPS aan. Zij zouden om half 9 van start gaan in de hoop door te gaan naar de halve finale. Na een kilometer zwoegen kwamen ze als tweede over de finish. Het was nog afwachten of ze door zouden gaan naar de finale, want de vijf tijdsnelsten van de tweede plek zouden door mogen. Helaas hebben ze dit niet gehaald op een paar seconden na. Wel hebben ze een mooie race gevaren en zo een goed afsluiting van het seizoen gehad.

Een aantal uur later lag Christian in de Ilissos bij de start van de Bosbaan. Na een slopende en spannende twee kilometer, kwam hij niet als laatste over de finish en was hij tevreden over de tijd. Helaas was hij niet door naar de finale, maar Christian was blij met de race en het weinige verval. Ook voor hem dus een mooie afsluiting van het seizoen!

Om twaalf uur roeide mejuffrouw de Composaris in rokje en al op naar de kilometer. Daar aangekomen was ze dolblij dat ze nog redelijk droog in de boot zat. De start had ze in ieder geval bereikt. De race ervoor was een bijzondere race om te zien, omdat de finish het Erevlot was en de kamprechters besloten de dames wat eerder van start te laten gaan. De composaris van Orca wilde mejuffrouw Tiemersma bruut afsnijden, wat hem helaas erg duur kwam te staan, omdat hij in het water belandde. Uiteindelijk stond Jasmijn als eerste op het Erevlot, maar won de composaris van Asopos. Ze hebben de race gezamenlijk afgesloten met een groot glas bier en een speciaal ik-heb-de-finish-gehaald-knorrencertificaat!

Een heel stuk later op de dag ging ook Andromeda van start. De wedstrijd waar iedereen al naar uitkeek, omdat ze het voornemen hadden om Nereus en Gyas even héél goed te verslaan. Dit is gelukt. Al ongeveer na 10 halen lagen ze zo’n 10 seconde voor op de rest van het veld en na de kilometer besloten de supporters alvast heel hard te gaan feesten. De meiden zijn met een persoonlijk record van 08:38,76 over de finish gekomen en hebben Nereus met meer dan een minuut verschil verslagen. Eenmaal op het erevlot aangekomen, sprongen de meiden na ontvangst van hun blik het water in!

’s Avonds werden de bokalen uitgereikt. Andromeda kreeg een prachtige bokaal in handen, wat onder de prachtige klanken van ons verenigingslied in ontvangst is genomen. Kortom, een prachtige afsluiting van een geweldig competitieseizoen voor Boreas en een geweldige opstap naar een nieuw seizoen in het komende jaar! Er is al gefluisterd dat er een Zware BallenBoot zal gaan trainen voor de Najaarsbokaal. We zijn benieuwd. Op naar meer taart voor Boreas!