Voorbeschouwing Okeanos Sprint en Orca Competitie Slotwedstrijden

Voorbeschouwing Okeanos Sprint en Orca Competitie Slotwedstrijden

Aankomend weekend zal het competitieseizoen voor dit jaar helaas worden afgesloten. Boreas is gelukkig goed vertegenwoordigd!

Vrijdagavond zullen maar liefst 3 ploegen strijden tijdens de Okeanos Sprint van 500 meter. Christian en Jasmijn zullen om 18:10 uur aftrappen om de Mix2x bokaal uit te roeien. Helaas is Gerdien door een blessure afwezig, maar ze hopen alsnog een mooie tijd neer te zetten! Een paar minuten later starten de Spitfire Hotties de laatste wedstrijd van de Sprintbokaal in de C4+. De Lit-ploeg Aurora zal voor het eerst het prachtige water van de Bosbaan zien! Zij starten de allereerste wedstrijd van hun roeicarriëre iets na 19:00uur in het LenteDamesC4+ veld. Uiteraard strijden ze voor de taart. Zouden ze deze winnen
Zaterdag vinden de Orca Competitie Slotwedstrijden plaats. Helaas wordt de NSK niet door Boreas gestart, maar desondanks is Athos al vroeg van de partij om nog één keer dit seizoen over de Bosbaan te knallen. De tijden van de heren zijn gedurende het seizoen steeds beter geworden. Zouden ze ook om 08:15 uur ’s ochtends een goede tijd neer weten te zetten? Ze gaan in ieder geval voor de taart! Behalve Athos start ook Christian de 2k, alleen dan in een skiff. Zijn doel is onder de 8:30 minuten te blijven. Hij hoopt op een plek die enigszins bij de rest van het veld zal liggen.

Vlak voor de pauze zal het composarisveld plaatsvinden. Uw composaris zal in vestje en al, de 1 kilometer durende tocht over de Bosbaan proberen te verroeien. Proberen. Het doel is om vooral niet uit de skiff te vallen en met de rest van de composarissen een leuk wedstrijdje te roeien.

Zaterdagmiddag start Andromeda in een C4+ de allerlaatste wedstrijd van de Chris Heuvelman B4+ bokaal. Een wedstrijd die verloren mag worden, om zelfs dan nog de bokaal winnen! Zolang de meiden maar aan de start verschijnen en over de finish komen op een enigszins wedstrijdtempo, zal de bokaal in hun handen zijn. Een memorabel moment voor Boreas! Uiteraard hebben de dames het voornemen om hard over de Bosbaan te vliegen en Nereus en Gyas nog een keer in mootjes te hakken. Als ze toch al bezig zijn, moet het ook maar dubbel zo hard worden afgemaakt.

Na de wedstrijd zullen we ons met een groep Boreanen naar Skøll begeven, om ons daar te goed te doen aan een stel goudgele rakkers, om de winst van de bokaal én het einde van een prachtig competitieseizoen goed te vieren! Uiteraard zijn alle Boreanen die mee willen feesten van harte welkom.