Waarom roeien bij studentenvereniging Boreas?

Waarom roeien bij studentenvereniging Boreas?

In Zwolle zie je ze soms door de grachten varen. Fanatieke en gefocuste roeiers onder begeleiding van een schreeuwende coach of stuur. Relaxte roeiers die onder het genot van een muziekje aan het chillen zijn in de boot. Boreas kent roeiers in alle soorten en maten. Maar wat maakt het roeien nou zo leuk? Dat leggen we je graag uit.

Teamsport
Roeien is een teamsport. Je hebt elkaar nodig om vooruit te komen. Door goed op elkaar in te spelen ontstaat gelijkheid in de boot, een belangrijk onderdeel van het roeien. Niets is leuker om na het gezamenlijk sport nog even de training na te bespreken met je ploeg onder het genot van een drankje en het uitzicht van de ondergaande zon.

Lekker fit
Eerst je benen trainen op de spinningfiets of enorme gewichten heffen tijdens bankdrukken en daarna ook nog je buikspierenoefeningen. In de sportschool gebruik je allerlei apparaten, toestellen en oefeningen waarbij je 1 of misschien 2 spiergroepen per keer traint. Bij roeien werkt dat anders. Train zowel je benen, je rug, je buik, je armen en je schouders tijdens deze ene activiteit. En dat allemaal in de buitenlucht. Harstikke gezond allemaal.

Start met gelijk niveau
Roeien wordt ook wel dé studentensport genoemd. Waar dit vandaan komt? De meeste roeiers beginnen pas in hun studententijd. Iedereen start daardoor op hetzelfde niveau. Na de introductieperiode kun je bepalen of je in je intro-ploeg wilt blijven roeien, of dat je probeert een plek te bemachtigen in de wedstrijdselectie.

Enthousiast? Je komt ons sowieso tegen tijdens de Bruisweek, maar je bent ook van harte welkom tijdens onze open roeidag op donderdag 3 september. Meer informatie zie :https://www.facebook.com/events/1629630263945853/