CC/DC wint eerste wedstrijd van hun Najaarsbokaal in Eindhoven

CC/DC wint eerste wedstrijd van hun Najaarsbokaal in Eindhoven


Zaterdag 3 en zondag 4 oktober vond de Thêta Herfstregatta plaats in Eindhoven.

Zaterdag 3 oktober begonnen de mannen van cc/dc (Slag: Cristian van Eeden, Christian van der Wal, Alex Paauw, Boeg: Christian Benstein) met Gerdien als stuur de 1000m. De mannen van de herfstintroductieploeg Deorum Sanguine, Jasmijn, Fleur en Liseth stonden vol geduld bij de brug van de laatste 250m te wachten tot wij Daniël Kappert in de verte onze kant op zagen fietsen. Dit betekende natuurlijk dat de ploeg naderde. De mannen streden hard en wij begonnen luidkeels ‘Allez Boreas’ te schreeuwen. Toen zij de finish hadden bereikt was het tijd om te ronden en om daar te wachten tot zij de 250m mochten starten. De 250m hebben zij ook weer hard geroeid, en na deze 2 afstanden stonden zij eerste van hun veld. Dit betekende echter niet dat de strijd al gestreden was. Het scheelde namelijk maar een paar seconden met de ploeg van Argo die tweede stond. Om 17:00 was het tijd voor de 2100m. Jasmijn en Liseth hadden voor deze afstand ook een fiets geregeld van Thêta, zo konden wij de mannen net iets meer support bieden over de lange afstand. Ook na deze wedstrijd stonden de mannen van cc/dc nog eerste.

Tijden zaterdag:
1000m – 3:58.27
250m – 00:44.35
2100m – 08:44.10

Zondag stond de langste afstand van de roeivierkamp op het programma, namelijk de 5700m. De mannen moesten dus keihard roeien op deze afstand om de mannen van Argo niet de kans te geven om hen in te halen. Het begin ging erg goed, maar de afstand was lang en dat ga je als roeier voelen. Maar met Gerdien als stuur en Jasmijn, Liseth en Daniël op de fiets als support streden zij tot de laatste meter. Wij keken op het scherm en zagen dat Argo deze afstand had gewonnen met 16 seconden verschil op Boreas. Maar overall was Boreas drie tiende sneller dan Argo!! Dit betekende dat cc/dc hun eerste wedstrijd van het Najaarsbokaal heeft gewonnen en dus ook taartblik heeft gehaald. Wij zijn ontzettend trots en dit beloofd veel goeds voor de volgende wedstrijden van dit bokaal. Liseth mocht het verenigingslied inzetten voor deze mannen, waar wij eindigden met een luidkeels B’vo!!

Tijd zondag:
5700m – 25:33.57
a8e533e1-ef31-4f9c-8cfd-f2522ac4b935