Jouw eerste roeihalen

Jouw eerste roeihalen

De basis van roeien in zes stappen

Uren trekken aan de roeitrainer in de fitness,  bloed, zweet en tranen geven op een roeimachine in de sportschool (wij noemen het trouwens ergometers). Denk je dat dat roeien is? Dan heb je het mis!
Om jou de fijne kneepjes van het roeien te leren, nemen we je graag mee het water op tijdens onze open roeidag op donderdag 3 september. Natuurlijk geven we je wel alvast wat roeitips.

Benen-rug-armen, armen-rug-benen
De volgorde van de bewegingen die je maakt tijdens je haal is erg belangrijk. De meeste kracht haal je uit je benen, gebruik deze kracht dan ook zoveel mogelijk. Je startpositie op het roeiapparaat is licht voorover gebogen, met de armen gestrekt en je knieën zover gebogen dat je onderbenen bijna verticaal staan.

Stap 1: Duw je benen naar achteren.
Stap 2: Kantel je rug en leun lichtjes naar achteren.
Stap 3: Trek met je armen.

Je bent nu aan het einde van je haal. Het teruggaan naar de beginpositie gaat in omgekeerde volgorde.
Stap 4. Strek je armen.
Stap 5: Buig je rug lichtjes vanuit je heupen.
Stap 6: Buig door je knieën en rijd je bankje rustig naar voren. Begin vervolgens weer opnieuw. Houd hierbij in je achterhoofd: benen-rug-armen, armen-rug-benen.

Zoals gezegd: Heb je de smaak te pakken? We nodigen je graag uit op donderdag 3 september voor je eerste halen in de boot en een BBQ bij de sportiefste studentenvereniging van Zwolle. Aanmelden kan via onderstaande link https://www.facebook.com/events/1629630263945853/