ZRZV Winterwedstrijd Nabeschouwing

ZRZV Winterwedstrijd Nabeschouwing

 

Vandaag, zondag 3 januari, was het tijd voor de eerste ZRZV wintercompetitie in het nieuwe jaar.  Er verschenen vier boten van Boreas aan de start. Dit waren Pelle & Wilmar in de Eos (2-), de wedstrijdselectie in de Aquilo (4+), Sianne & Fleur in de Amstel (2x) en de eerstejaars meidenploeg ‘Aegle’ in de UPS (C4+).

In alle vroegte ging de composaris hardlopend richting de dijk om deze roeiers op deze koude, regenachtige ochtend bij te staan. Bij de kop van de kolk aangekomen, zag Liseth een bootje aankomen waar, onder andere, Joris in zat. Hier greep zij haar kans en vroeg zij of ze mee mocht varen. Joris stuurde het bootje naar de kant, en na een wat glibberige looproute zat Liseth ‘droog’ in de boot. Wij besloten om richting de finish te varen. Eenmaal daar aangekomen, ervoeren met name de beenspieren van Liseth de kou toch niet als heel prettig. Een redster in nood kwam met een grote sjaal aan, die zij wel om mocht doen tot de roeiers aan zouden komen. Joris en Liseth liepen in de richting van de brug en al snel zagen zij beweging in de verte. De eerste skiffjes kwamen aanroeien! Niet veel later kwamen de mannen van de wedstrijdselectie (Aksel, Alex, Stefan en Christian Benstein) er ook aan. Onder luide aanmoediging van de kant snelden zij richting de finish, waar ze, na een zware tocht, uit konden rusten. Korte tijd erna kwamen onze lichte pikken, Pelle en Wilmar, langs roeien in de Eos. Deze geile boot gleed weer bijzonder mooi over het water. Nu was het wachten op de laatste twee Boreas boten.. Eerst kwamen Sianne en Fleur aanroeien. Toen gingen Joris en Liseth natuurlijk ook weer helemaal los. Het kan wel gezegd worden dat de stembanden in ieder geval weer goed getraind zijn… Zij dachten de finish al iets te vroeg bereikt te hebben. Zo kwamen zij achteraf ook met de quote ‘finish niet te vroeg, maar precies op tijd‘.

De kou werd langzamerhand onverdraaglijk en daarom liepen de supporters weer richting de finishlijn. Toen alle roeiers het seintje kregen dat zij terug mochten roeien, kwam de eerstejaars meidenploeg ‘Aegle’ (Meike, Nicky, Dafne en Lotte) eraan met hun eindsprint. Onder luid gejuich vanaf het water en vanaf de kant bereikten ook zij de finish. Dit was de eerste competitie van hen, waar ze best trots op mogen zijn. Liseth ging met een tijdwaarneemster van de ZRZV terug naar de roei in de auto en Joris sprong zijn vertrouwde bootje weer in. Hier was het wachten op de uitslag…

ZRZV Nieuwjaarsborrel

Na de wintercompetitie vond ook de ZRZV nieuwjaarsborrel plaats op de roei. Vandaag werd iedereen dus extra goed verwend! Naast een kopje koffie of thee kon men ook kniepertjes, appel beignets en meer krijgen. Oftewel een goed begin van de dag. Ook werd de wintercompetitie goed besproken, kon men iedereen nog een gelukkig nieuwjaar wensen en werden er andere goede gesprekken gevoerd.

Verhalen/ Quotes

Daarnaast kwamen er een paar mooie quotes dan wel niet verhalen over de race naar voren. De quote van de zusjes Sianne en Fleur is al te lezen in deze nabeschouwing.  Pelle en Wilmar geven, net als een eerdere nabeschouwing, aan dat het wel lekker ging. De composaris vindt dat dit ook zeker gezegd mag worden, omdat zij weer een mooie tijd hebben neergezet. Ook de meerderheid van de selectie is erg tevreden. ‘Elke haal was weer een betere roeihaal’, vertelde het stuurtje Erik met trots. Stefan vult aan ‘Het voelde alsof de boot over het water gleed. In de boot is het trouwens altijd leuk, elke haal is een harde(re) beuk’. Benstein denkt daar anders over en zit liever op een ergometer. De composaris moet hem echter uit deze droom helpen en hem met spijt mededelen dat ergometers zinken. De Aquilo is deze race in ieder geval nog niet gezonken. Daarnaast had de ploeg Aegle ook iets over deze eerste wedstrijd van hen te zeggen. Zij zijn gemotiveerd en willen de volgende keer weer. Ze zaten in een zware ballen boot, maar hebben de vier kilometer toch uitgeroeid. Meike vond het best k*t en regenachtig, maar was blij dat ze het gedaan had. De eerstejaars selectie zat te jammeren om de blaren, waarop Dafne zei ‘blaren, wat zijn dat?’. Deze meiden presteerden het namelijk, deze keer, om de wedstrijd uit te roeien zonder blaren te krijgen. Nicky vindt dat ze de volgende keer de afstand beter in moeten schatten, omdat zij de eindsprint eerder in hadden willen zetten. Dit beamen de andere meiden ook, en de volgende wedstrijd zullen zij dus nog harder roeien! Ook hadden zij nog een mooie quote ‘Niemand staat alleen, want samen met de stuur zijn wij één’. Hun stuur was Sarien, en die heeft hen tot de finishlijn goed geënthousiasmeerd om niet op te geven. Wat moet een ploeg soms ook zonder stuur?! Samen met de stuur vorm je een complete ploeg, en met name in je eerste jaar 🙂

Uitslagen

De uitslag van deze wintercompetitie is als volgt:
Pelle & Wilmar – 16:02 (2-)
Selectie – 16:20 (4+)
Fleur & Sianne – 20:22 (2x)
Aegle – 24:02 (C4+)

De foto’s zullen later volgen.
De volgende winterwedstrijd staat gepland op zondag 7 februari.