Gyas Hunze Race Nabeschouwing

Gyas Hunze Race Nabeschouwing

Gyas Hunze Race

Dit weekend, 13 en 14 februari, vond de Gyas Hunze Race plaats in Groningen. Op zaterdag de 13de was Boreas was ook van de partij . De eerstejaars ploeg Row de Wijn (Bart Hurink, Renate Boekweit, Marieke Arends, Lisanne Kotte en stuur Kevin Troudes) en de Bestuursboot (Liseth Breidenbach, Mischa Huisman, Cristian van Eeden, Fleur de Vries en stuur Eline Alferink) durfden de woeste wateren van Groningen te trotseren.

20160214030856 (1)

De bestuursboot startte in heat 4. Zij mochten om 12:30 het water op. Bij de laatste brug voor de finish (bij roeivereniging De Hunze) moet je altijd wachten tot alle boten uit de vorige heat gepasseerd zijn. Er werd toen al vrij snel duidelijk dat er iets aan de hand was. De Gyaan op de brug, die ervoor zorgde dat de boten niet onder die laatste brug door gingen, gaf aan dat er een vertraging was en dat het wel even kon duren voordat de boten van de vierde heat verder mochten roeien. Het bestuur moest dus maar aan de kant wachten.. Ook heeft het bestuur ondertussen een conclusie getrokken. Het is namelijk mogelijk om met een C4+ om te gaan.. De details laten zij maar achterwege, maar één ding is zeker; effectief balans houden is erg belangrijk. Uiteindelijk heeft het bestuur een uur moeten wachten! Ze waren net bevroren ijslollies. Achteraf bleek dat er iemand is afgevoerd met een ambulance, omdat er een enorme snoek was gemaakt waardoor zijn paal tegen zijn neus aankwam. Ook waren er twee mensen in het water beland en is er een rigger van een 8+ aan gort, waardoor het een 6+ was geworden.

Terugkomend op de wedstrijd…

Het bestuur kreeg rond 13:40 te horen dat zij richting de start mochten roeien. Eindelijk konden zij een beetje ontdooien tijdens het ‘2,7 kilometer’ oproeien. Eenmaal aangekomen bij de start, mochten alle boten opnieuw wachten tot iedereen was gearriveerd. Rond half 3 mochten de boten eindelijk van start gaan. Wij hielden de bestuursboot van Asopos in de gaten, want zij moesten voor ons starten. Zodra zij bij de voorstart waren aangekomen, maakten wij (het bestuur) ons klaar. Daar gingen we dan… Geen enkele boottraining gedaan, en er toch vol voor gaan. Na 250 meter gaf Mischa aan dat het lichte pikken tempo van Liseth wel omlaag mocht. Het ging misschien niet geweldig, maar voor een eerste keer samen in de boot was het meer dan prima. Zodra wij bij de finish waren aangekomen, mochten wij ook gelijk terug roeien richting het vlot. Ondertussen kwamen wij ook Row de Wijn tegen en wensten hen veel succes. Nadat wij bij het vlot waren aangekomen en wij de boot hadden afgeriggerd, gingen wij richting de loods van Gyas om onze tijden te bekijken. Wat bleek nou?! Het bestuur is op 0,9 seconde achter de mannenboot van Asopos tweede geworden! Een hele prestatie kun je wel zeggen, maar toch is het best naar om op één seconde te verliezen!!!

Na warme kleding te hebben aangetrokken en zodra Mischa was uitgezwaaid, liep het bestuur richting het station om de meiden van Row de Wijn en Bart nog voor het laatste stukje aan te moedigen. Fanatiek supporter Mike was ook weer aanwezig om beide ploegen aan te moedigen. Daarnaast was Row de Wijn ploeggenoot Miri in hun beschilderde ploegshirt aanwezig en had zij een mooi ‘spandoek’ gemaakt om haar ploeg aan te moedigen. De ploeg kwam in zicht en de warm ingepakte meiden en Bart deden het fantastisch. De supporters riepen luidkeels ‘Allez Boreas’ en renden de laatste 200 meter mee met de meiden.

Iedereen heeft goed hun best gedaan. Hoe koud het ook was, er was plezier en er werd hard geroeid. Op naar de volgende wedstrijd!!!

Tijden
Bestuursboot 11:22.8
Row de Wijn 13:24.9