Van Oord Winterwedstrijden Nabeschouwing

Van Oord Winterwedstrijden Nabeschouwing

Van Oord Winterwedstrijden Nabeschouwing

Zaterdag 20 februari was het tijd voor dag één van de Van Oord Winterwedstrijden. ’s Ochtendsvroeg om half 9 stond Liseth bij de ZRZV om de botenwagen aan de auto van Thom te koppelen en toen gingen zij op weg. Het was een lange rit richting Delft. De weersverwachtingen waren niet gunstig voorspelt, dus dat was ook nog heel erg afwachten. Iets over half 11 kwamen Thom en Liseth aan in Delft. Het terrein van Lijm en Cultuur (vlakbij Proteus) stond al ontzettend vol. Wij reden naar het einde van het terrein en werden toen weer aangesproken door een regelmannetje. Hij gaf aan dat wij terug moesten rijden naar het begin van het terrein. Een boot moest daar aan de kant en daar mochten wij staan. Wij konden alleen nooit meer die draai maken. Het regelmannetje bood toen zijn geweldige service aan. Hij haalde een heftruck op met een kogelbal en bracht onze BoWa naar de plek. Saurus haalde de boot weg en binnen 5 minuten stond de BoWa op zijn nieuwe plekje.

Ondertussen kwamen Pelle en Wilmar ook bij de BoWa staan. Wilmar had de stuurliedeninstructie gevolgd en toen gingen de lichte mannen zich wegen. Hmm.. 300 gram te zwaar. Dus het was tijd om een stukje hard te lopen. Bij de tweede weging was er geen probleem en dus konden de mannen de rugnummers betalen en zich klaarmaken voor de race. Maar; eerst natuurlijk nog een broodje eten. Tijdens de langebaan wedstrijd van 5000 meter moet je natuurlijk wel voldoende kracht hebben om de boot weg te zetten. De lichte mannen gingen om 12:00 het water op en Gerrit en Liseth pakten de fiets om deze twee mannen bij te staan. Thom en Nynke pakten de auto om de roeiers vanaf de start aan te moedigen. Moeder natuur was nog steeds lief voor de roeiers, maar het begon wel steeds harder te waaien. Elise was ondertussen ook op haar fiets bij de start gearriveerd.

Om 13:00 kwamen de achten richting de start roeien en daarna volgden de 2- nummers. Pelle en Wilmar startten als eerste van hun veld.. Ze bouwden tijdens de voorstart hun haal op en daar gingen ze. Ze hadden een hele mooie, vlakke race en de boot liep erg goed. Ze hebben een 2- boot van Vidar uit een ander veld ingehaald, maar werden ook door een Proteus boot ingehaald. Maar verder bleven ze geweldig hun eigen race varen. Zodra ze bij de finish waren aangekomen konden ze nog een stukje uitroeien. Eenmaal weer teruggekomen bij het terrein van Lijm en Cultuur, ging Liseth kijken naar de tijden van Pelle en Wilmar. Wat bleek, ze waren vierde geworden! Een geweldige prestatie in dit lichte nieuwelingen veld wat een luid B’vo verdiend!

12705275_936233846431017_8939783374759364105_n

Tijden:

LN2- 1000m 2000m 3000m 4000m 5000m
Pelle en Wilmar 04:22.98 08:40.48 13:01.59 17:18.70 21:37.65

Na Pelle en Wilmar was het ook nog de beurt aan onze mannen in het B 4+ veld. Zij waren in het volgende blok aan de beurt, die om 16:00 begon. Ondertussen vond Moeder Natuur het wel welletjes en kwamen de druppels met hoge snelheid uit de lucht vallen. Diehards Liseth, Gerrit en Nynke stapten wel de fiets op om de mannen vanaf de kant aan te moedigen. De rest; Wilmar, Aksel, Erik, Thom en Elise, zijn de auto ingestapt om droog vanuit de auto de mannen aan te moedigen. Voortaan zullen de regenbroeken standaard ingepakt worden.

Maar terug naar de wedstrijd… De mannen begonnen bij de voorstart het tempo op te bouwen. Het bleek alleen al snel dat de jongens vandaag niet één ploeg waren. Het bleef regenen en de mannen lieten zich vandaag kennen. Iedereen heeft wel is een slechte dag, dus de volgende keer zal het vast beter gaan! Stuur Nathalie heeft de hele wedstrijd de longen uit haar lijf geschreeuwd en haar goede stuurkunsten laten zien. Dit was een wedstrijd, waar veel geleerd is. De mannen kwamen met een laatste tijd van 20:57.14 over de eindstreep.

Bij het terrein van Lijm en Cultuur aangekomen werd het ook duidelijk dat de wedstrijden van vandaag, zondag 21 februari waren afgelast. De weersvoorspellingen waren zeer ongunstig en daarom was dit een verstandig besluit.

Nu maar weer trainen en voorbereiden op de volgende wedstrijd. Boreas Hoogh!