ZRZV Winterwedstrijd Nabeschouwing

ZRZV Winterwedstrijd Nabeschouwing

Nabeschouwing ZRZV Winterwedstrijd 07-02-2016

Zondag 7 februari 2016 vond de vierde ZRZV Wintercompetitie plaats. Het zonnetje scheen en de lucht was blauw, oftewel een geweldige start van de dag. Het parkeerterrein was overvol bij aankomst. R.S.V.U. Okeanos en Silvia (Project 2020) hadden namelijk dit weekend hun trainingsweekend bij de ZRZV. Zij deden allen mee aan de winterwedstrijd en dus was dit een mooi sparmoment voor hen en onze wedstrijdselectie. Rond 10 uur gingen de meeste boten het water op. Het voelde aan als een echte wedstrijd. De vlotten stonden namelijk vol met roeiers en coaches en daarnaast stonden er meerdere botenwagens op het terrein. Er deden opnieuw vier boten van Boreas mee aan de wintercompetitie. Iets over half 11 ging de eerste skiff van start tijdens deze achtervolgingsrace op het Zwarte Water. De wind wakkerde aan… Niet alleen de roeiers moesten al hun beenkracht inzetten, ook de supporters aan de kant kregen de volle wind van voren. Het was daarom een goede training voor iedereen!

De roeiers die deze vierde winterwedstrijd geroeid hebben zijn;
*  Pelle Speet en Wilmar van der Linde in de Eos (2-)
*  Eerstejaars wedstrijdselectie in de Aquilo (4+) > Alex Paauw, Stefan de Roos, Bernd Kohne en Christian Alexander Benstein met stuurtje Nathalie Ketelaar
*  Aegle in de UPS (C4+) > Mara Feick, Lotte Wolfert, Meike Voermans, Anne Leijten met stuurtje Annelies Pierik
*  Marit Stellaard in de Illisos (1x)

24250360684_4e3a838ce6_o

Ook waren er vele supporters aanwezig. Cristian, Liseth, Nynke, Gerrit, Marc, Aksel en Erik fietsten met een deel van de roeiers mee. Cristian en Liseth gingen tevens de tijd klokken van de wedstrijdselectie, om te kijken of er een groot verschil in zat. De twee aanwezige bestuursleden van Okeanos (Praeses Willem en Wedstrijdcommissaris John) deden vandaag de tijdwaarneming en gelukkig konden deze mannen het, in samenwerking met de ZRZV, goed bijhouden.

Wat vonden de roeiers en coaches van de wedstrijd?
Achteraf werd de roeiers gevraagd wat zij van deze wedstrijd vonden. Zo antwoordde Wilmar dat het voelde alsof ze in stroop roeiden en beaamden beide lichte heren dat het ‘vrij winderig’ was. Ook coach Nynke vond dat het een zware race was voor de roeiers. Er werd in ieder geval hard gebeukt en ze kan met een tevreden blik terugkijken op de wedstrijd.

De eerstejaars damesploeg Aegle was ook weer van de partij. Stuur/ coach Annelies vond de wedstrijd werkelijk fantastisch. De dames zelf vonden het eveneens weer erg leuk en zijn tevreden. Toch was het wel pijnlijker en zwaarder dan de vorige keer, aldus roeister Lotte. Het einde was wat minder leuk, omdat de boot door twee achten ‘gesandwiched’ werd. Desalniettemin willen zij de volgende, tevens laatste ZRZV winterwedstrijd in maart wederom starten. Dat staat tenminste wel op de planning vertelt Anne. Nico (vriend Annelies) had nog een interessante uitspraak over deze damesploeg; ‘De vrouwen van Aegle gleden prachtig door het glanzende water wat opgeruwd werd door de wind van voren, waarna zij glorieus de finish raakten en terugkeerden naar het alom gerespecteerde vlot van de ZRZV en Boreas.’

De selectie was ook van mening dat de wedstrijd zwaar was. Nathalie gaf aan dat zij de wedstrijd hartstikke leuk vond. Het was wel druk op het water, waardoor het af een toe een chaos was. Benstein zei het volgende; ‘Focus niveau 6 in de golven. What the f*** doen we hier?’ Aksel zat vandaag niet in de boot, maar moedigde zijn ploeg vanaf de kant aan. Hij vond het een spannende wedstrijd om te zien met veel penibele momenten. Stefan had vooral een rode paal.. Zijn bebloede handen maakten de hendel namelijk vrij kleurrijk. ‘Pijn is fijn’?! Coach Gerrit vond dat er ups en downs in deze wedstrijd zaten. Er zijn in ieder geval weer een aantal doelen bereikt en zo gaat het trainen/ leren weer door. Op naar de volgende wedstrijd, Boreas Hoogh!

Tijden:
*  Aquilo – 18:27 (30ste )
*  Eos – 18:47 (20ste)
*  UPS – 24:31 (38ste)
*  Illisos – 26:41 (44ste)

24760626232_320d960e3c_o

Meer foto’s zijn te vinden op; https://www.flickr.com/photos/88737697@N02/