De Varsity Nabeschouwing

De Varsity Nabeschouwing

De Far$ity
[Deze nabeschouwing is uit twee oogpunten geschreven…]

Door velen gevreesd, spannend voor een aantal maar verwacht door iedereen. Dit jaar vond de 133e editie van de Varsity plaats, en Boreas was met vier boten aanwezig. Met twee competitie ploegen in de Overnaedsche 4+ en met twee wedstrijdploegen op het water beloofde dit weer een feest te worden.

En dan is het zover, in wat alleen als “dit is veel te vroeg, nee echt waar ik wil weer naar bed” kan worden omschreven, kwamen wij (eerstejaars wedstrijdploeg) rond 6 uur aan.

Foto 1Foto 1 – Dit is echt te vroeg…

Omringd door veel boten en gratis flesjes water maakten wij ons, samen met de Overnaedsche dames, klaar voor de strijd op het water

Foto 2Foto 2 – Heel veel boten

Voordat wij het water op mochten, konden wij de prachtige dans bewonderen genaamd “Ik wil mijn boot op het water hebben, nee ik wil eerst, ja maar wij moeten starten, ow nee jullie nog niet, maar wij wachten al 20 minuten, paniek, paniek en PANIEK”. Zo moesten de dames om 9:15 het water op (werd 9:35), moesten wij om 10:40 op het water zijn (werd 11:00) en dit terwijl er al 8en het water op wouden kruipen.

Een paar minuutjes later lig je dan aan de start. Je ademt nog een keer in, gaat zitten als een arrogante vent en je hoopt dat je ploefgenoten hun geluksonderbroek aan hebben.

Het was weer een fee$t.

varsity 2Foto 3 – De Admiraal spreekt de troepen toe.     Foto 4 – Zwaar en Licht waren hier al eerder dit jaar.

Ondertussen was Aegle net voor de wedstrijdmannen uit de 4+ gefinisht. Voor het eerst een twee kilometer in een veel te zware boot was natuurlijk geen pretje. Onder luide aanmoediging van stuur Erik kwamen onze eerstejaars dames met een tijd van 10:38:02 over de finish. Ze hadden hun doel bereikt; ze zijn niet laatste geworden! Toch een hele ervaring vonden ze.

12991061_969945513059850_5748494312574596892_nFoto 5 – De damesploeg Aegle geeft alles in de laatste meters

De eerstejaars 4+ kwam na de dames ook voorbij. Er werd keihard gestreden en ze zijn uiteindelijk met een tijd van 07:22.71 over de finish gekomen. Ploef, zweet en tape is het motto! De mannen maken mooie sprongen vooruit in onze blauwe boot. Iedereen is dan ook positief over de rest van het seizoen. Een goede trainingswedstrijd en goede moed, maakt deze dag voor iedereen goed.

De prachtige dans die iedereen eerst kon bewonderen voordat ze het water opgingen, kon ook weer bewonderd worden toen ze het vlot wilden bereiken. Alle boten lagen half in elkaar en streden om een plekje op het vlot. Uiteindelijk waren de boten allemaal weer van het water af en konden wij wachten tot de heren Overnaedsche 4+ mocht starten. Een deel van de meiden kon weer terug naar hun vriendjes op het toeschouwersterrein en daar mochten ze genieten van het heerlijke weer en de acties op het water.

Ook de heren van de Overnaesche 4+ beleefde de hectische strijd bij de vlotten… Een dol die eerst niet open wilde, een vent die op de kant maar bleef schreeuwen, toen nog een dolklepje die niet dicht wilde. Het begon een beetje hectisch allemaal. Die fijne vent op de kant maakte het ook niet veel beter. Maargoed de mannen vertrokken, onder begeleiding van voormalig wedstrijdstuur Sanne met veel gereedschap als ballast, richting de start. Twee bestuursleden fietsten mee om de mannen aan te moedigen. Maar de start ging niet zoals gepland. Een stuurtouw dat vast zit, met 500m achterstand op de rest vertrekken, en dan ook nog eens halve halen maken. Het maakt ook allemaal niet uit, het is de Overnaedsche 4+. De mannen werden met een tijd van 09:31.36 ook geen laatste. Zij hebben ook hun doel bereikt: ze mochten nu eindelijk bier drinken!

12994349_10209574446224647_1663366758408486257_nFoto 6 – Deorum Sanguine geniet (nog) van het oproeien

Na de scheepvaartpauze was het tijd voor onze lichte heren Pelle en Wilmar in het LN 2- veld. Die mannen lieten een geweldige vlakke race zien met een prachtige prestatie. Zij werden derde op 3 seconden van de nummer 1 van hun veld! De roeiers en de coaches waren erg tevreden en kijken nu al weer uit naar de volgende wedstrijd. Ze verdienen in ieder geval een luid B’vo!

12998770_10209574529666733_303328687768641038_n (1)Foto 7 – Wilmar van der Linde en Pelle Speet strijden in hun laatste 250 meter

Aan het einde van de dag, na de race van de Oude Vieren, was het natuurlijk ook tijd voor onze Waterman om zijn naam/ functie eer aan te doen. Aangezien wij dit jaar geen Ov 2+ hadden, had deze waterman beloofd dat hij voor zijn ploeg het water in zou springen. Zijn ploeg heeft hem daarin een handje geholpen. Het pak zal weer goed opgeborgen worden voor het volgende jaar. Kortom een prachtige dag met glad water en een mooie afsluiting.

watermanFoto 8 – Waterman Mike Winkelman en ploeglid Nils de Boer

Het belooft opnieuw een geweldig mooi roeiseizoen te worden! We kunnen daarom ook niet wachten tot de volgende wedstrijd. Boreas Hoogh!