HNOT nabeschouwing

HNOT nabeschouwing

Heineken NOOC Openings Toernooi Nabeschouwing

Afgelopen weekend, 2 en 3 april, vond de HNOT plaats in Tilburg. Het beloofde een mooi weekend te worden, omdat er zes ploegen van Boreas op het water zouden liggen en daarnaast waren de weersvoorspellingen erg gunstig. Verder stonden er ook een paar mooie feestjes op het programma…

Vrijdag
Vrijdag 1 april vertrokken de bestuursleden Liseth en Cristian al richting Tilburg om de pre-borrel bij T.S.R. Vidar te bezoeken. Nadat zij de tent hadden opgezet bij Camping de Biest, gingen ze op weg naar Vidar. Eenmaal aangekomen kon het wel geconcludeerd worden dat het nog erg rustig was. De aanwezige Vidraten (leden Vidar) maakten er nog niet echt een feestje van. Gelukkig kwamen er twee leden van Proteus binnen, waar Liseth en Cristian erg mee konden lachen. Naarmate de avond vorderde werd het steeds drukker en barstte het feest wel goed los. Zaterdag zou het echte feest plaatsvinden, waar nu al naar uitgekeken werd.

Zaterdag
Zaterdag 2 april gingen er twee ploegen van Boreas van start (500 meter). Om 10:30 ging de ploeg Andromeda (Liseth Breidenbach, Fleur de Vries, Eline Alferink en Karen Sloot) hun voorwedstrijd roeien. Ze vonden het heerlijk om weer een keer samen op het water te zitten. De vier ploegen die als eerst de finish bereikten mochten de A-finale roeien. Andromeda kwam als eerste ploeg over de finish en hiermee mochten zij zich dus klaarmaken voor de A-finale die later op de dag plaats zou vinden. Hierna was het de beurt aan de eerstejaars damesploeg Aegle. Jasmijn ging de meiden van Aegle (Mara Feick, Hilde de Jonge, Nicky Dijks en Dafne Slagter) sturen en Cristian, Liseth en Fleur gingen op de fiets mee om de meiden aan te moedigen. De eerste voorwedstrijd ging erg netjes. Ze kwamen met een tijd van 02:12.0 over de eindstreep. Hierna mochten ze zich klaarmaken voor de tweede voorwedstrijd. Met nog een paar tips van Liseth en Cristian gingen de meiden er weer volledig voor. Ze kwamen bij hun tweede voorwedstrijd zelfs met een tijd van 02:06.9 over de finish. Met deze twee mooie tijden mocht de ploeg in de D-finale van start gaan…

Finales zaterdag
Voordat Aegle hun finale mocht roeien, was het eerst tijd voor de A-finale van de ploeg Andromeda in het D B4+ veld.  Andromeda ging er volledig voor en kwam toen opnieuw met een eerste tijd van 01:58.3 over de eindstreep. Dit betekende dat ze hun taartblik op mochten halen bij het erevlot. Het lied werd ingezet en de Boreanen eindigden met een luid B’vo. Bij het normale vlot aangekomen, kreeg Aegle de boot mee om hun finale te roeien. Zij kwamen in de D-finale met een tweede tijd van 02:11.1 over de finish. Mooie prestaties voor deze eerstejaars damesploeg, waar ze trots op mogen zijn.

IMG-20160402-WA0007

Hierna gingen een aantal Boreanen naar de camping of naar een andere slaapplek en een aantal Boreanen keerden terug naar Zwolle. Bij de camping aangekomen werden er tenten opgezet en werd er eten geregeld. Rond 22:00 vertrokken de Boreanen richting Vidar om te genieten van het beruchte tent-met-paal feest. Om 23:30 ging de tent open, waar wij natuurlijk allemaal van wilden genieten. Het begon rustig, maar rond 00:00 vlogen de mensen door de tent heen. Wat een beleving was het weer! Boreaan Christian van der Wal deed net als voorgaande jaren weer actief mee. Echter belande hij dit jaar bij de EHBO met een gekneusde enkel… Hij zou op zondag in het H 2- veld van start gaan, maar hij moest zichzelf dus ook met deze reden terugtrekken voor deze wedstrijd. Erg jammer en vervelend voor de mannen. Desalniettemin hebben de aanwezige Boreanen enorm genoten van het feest.

Zondag
Zondag 3 april gingen er drie boten van Boreas het water op. Dit waren de twee eerstejaars herenploegen Deorum Sanguine (Nils de Boer, Bart Hurink, Mike Winkelman en Jimmy Nauw) en Exos Lucius (Daniël van den Bos, Ronne Timmerman, Jozef Hammudeh en Ruben Hertsenberg) en daarnaast ging ook de eerstejaars damesploeg Row de Wijn (Marieke Arends, Renate Boekweit, Miriam Goossens en Lisanne Kotte) van start.

De wekker ging erg vroeg omdat al deze ploegen tussen 08:30 en 09:00 van start gingen. Om 08:30 was het eerst tijd voor de ploeg Deorum Sanguine onder begeleiding van stuurman Cristian van Eeden. Om 08:45 ging de ploeg Row de Wijn van start onder begeleiding van stuurvrouw Liseth Breidenbach en om 09:00 ging de ploeg Exos Lucius van start onder begeleiding van stuurman Alex Pauw. Na de eerste voorwedstrijd konden deze ploegen op het water blijven om zich klaar te maken voor hun tweede voorwedstrijd. De ploeg Deorum Sanguine wist tweemaal rond de 01:56 te trappen, de meiden van Row de Wijn hebben gemiddeld 02:17 getrapt en de mannen van Exos Lucius kwamen met een gemiddelde tijd van 01:59 over de finish. Ondertussen scheen het zonnetje steeds feller en konden wij optimaal genieten.

Finales
Aan het begin van de middag mochten de ploegen zich klaarmaken voor hun finales. Deorum Sanguine ging in de C-finale van start, Exos Lucius in de B-finale en Row de Wijn in de F-finale. Ook met startjes wisten de ploegen weer mooie tijden neer te zetten waar zij trots op mogen zijn! Al deze tijden kunnen gevonden worden onder deze nabeschouwing.

Wij kunnen niet wachten tot de volgende wedstrijd en wij zijn trots op alle Boreanen die dit weekend gestart hebben. Boreas Hoogh!

Tijden boreas nooc