Westelijke Regatta Nabeschouwing

Westelijke Regatta Nabeschouwing

Westelijke Regatta

Dit weekend, 23 en 24 april stond de Westelijke Regatta op het programma. Onze twee wedstrijdploegen zouden op beide dagen van start gaan op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen/ Rotterdam. Dit liep alleen iets anders dan gepland…

8028aae9-8bb8-4834-8d3d-7a8ebbb8f202Zaterdag 23 april was het eerst tijd voor onze 4+. De mannen Aksel Scholtens, Marc Ketelaar, Christian Benstein, Stefan de Roos met stuurtje Nathalie Ketelaar moesten om 09:15 starten. De bestuursleden Cristian van Eeden en Liseth Breidenbach kwamen om 08:30 aan, nadat ze nog geen uur geslapen hadden in Haarlem (bij Amphitrite). Dit was ook te zienHet waaide hard! Het ene moment viel het weer even mee, en op het moment dat je dacht ‘gelukkig het valt nu weer even mee’ dan wakkerde de storm weer aan. Toch hield dit de ‘zware’ mannen van Boreas niet tegen. Zij gingen de strijd aan in de eerste voorwedstrijd van het Nieuwelingen 4+ veld. Door de enorme tegenwind en de backsplash van een aantal roeiers werd Nathalie enorm nat gespetterd. De mannen kwamen uiteindelijk in hun voorwedstrijd met een derde tijd over de eindstreep. De WAB was een hele ervaring voor deze roeiers. Nadat de boot uit het water was getild en bij de botenwagen was neergelegd, konden ze zich snel warm aankleden en een duik nemen in het zwembad bij hun camping.

In de middag waren de lichte heren Wilmar van der Linde en Pelle Speet aan de beurt in het Lichte Overgangs 2- veld. Zij zagen het water en de wind en hoopten dan ook stiekem dat ze maar één keer de baan over hoefden. Maar je gaat natuurlijk wel alles geven in een wedstrijd. De mannen begonnen zonder tempoteller hun wedstrijd. Ze waren samen met Okeanos en Thêta snel uit de start. Lange klappen en gewoon gaan. Bij de laatste 250 meter nog een mooie eindsprint en  ze werden net achter de boot van Okeanos tweede. Ze mochten dus in de middag opnieuw roeien, maar dan in de finale. Ze moesten wel lachen om de tijd, want dit is niet een tijd wat je wilt varen in een 2 kilometer wedstrijd. Maar de tijden waren allemaal laag dit weekend, omdat het net WK tuinieren was zoals Wilmar het noemde. Vele roeiers konden dit ook beamen.

13138943_614962771985333_6336036969674578035_nLater op de middag werd het weer niet beter. De lichte heren lagen ondertussen klaar in de oproeibaan tot een acht bijna het vlot oproeide bij de wedstrijd zelf. Toen de achten eindelijk weg waren, kwamen de viertjes vast te zitten in elkaar. De wedstrijdleiding had het druk met heen en weer rennen om de boten op weg te helpen. Ondertussen was er al bijna een uur vertraging en toen besloot de wedstrijdleiding om bijna alle nummers af te gelasten. Alleen de NK nummers gingen nog door. Ook de velden (behalve NK) van zondag werden afgelast. Enorm vervelend voor de roeiers die al langer dan een uur op het water lagen, maar wel een verstandig besluit gezien  de condities.

 

Hopelijk is het aankomend weekend bij de Rottebokaal (competitiewedstrijd) beter weer. De wedstrijdmannen moeten nu weer twee weken wachten. Dan zullen zij de Damen Regatta starten op de Willem-Alexander Baan. Hopelijk kunnen zij dan wel het hele weekend roeien, en genieten van beter weer.

westelijke tijden

0 Comments

Leave a reply