Damen Raceroei Regatta Nabeschouwing

Damen Raceroei Regatta Nabeschouwing

Damen Raceroei Regatta 

Afgelopen weekend vond de Damen Raceroei Regatta plaats op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen/ Rotterdam. De lichte heren gingen op zaterdag in het Lichte Development 4- klassement van start in combinatie met Okeanos. Op zondag gingen zij van start in het Lichte Nieuwelingen 2- veld. Zwaar ’16 ging op zaterdag van start in het N 4+ veld en op zondag in het B 4+ veld. 

Zaterdag

Zaterdag moest men weer vroeg opstaan. De 4+ moest namelijk om 09:00 starten in het Nieuwelingen 4+ veld. Hoe vroeg het ook was, het was al behoorlijk warm. De lichamen werden dus goed getoond in die mooie, strakke wedstrijdpakjes. Jammer genoeg zat het de 4+ vandaag niet echt mee. Ze zaten in een enorm sterk veld en de ploegen die in hun voorwedstrijd van start gingen hadden ook de drie snelste tijden van alle voorwedstrijden bij elkaar. Daarnaast liep het vandaag ook niet helemaal lekker, maar ze weten wel dat ze veel beter kunnen en hoopten dit dan ook zondag te laten zien. Jammer genoeg dus geen finale voor hen vandaag.

Om 12:55 was het tijd voor de combinatie Okeanos/ Boreas in het Lichte Development 4- veld. Pelle Speet en Wilmar van der Linde gingen samen met de jongens van Okeanos (Rik Veenstra en Kerwin Kouw) een keer in een ander nummer van start. Normaal gesproken zitten deze jongens in een 2-, maar het leek hen allemaal een mooie ervaring om een keer samen in een boot te zitten. Toch ging het bij hen ook wat minder lekker vandaag. Bij de training liep de boot heel mooi, maar tijdens de wedstrijd zaten ze er niet helemaal in. Iedereen heeft wel een keer een mindere dag, maar toch was dit wel een hele mooie ervaring voor deze jongens. Ze werden vijfde in hun voorwedstrijd. Zondag mochten ze weer in hun eigen nummer strijden (2-).

Iedereen was mooi bijgekleurd en het was een erg leerzame dag.

13124746_1546729108956093_7903397924694188215_nFoto 1: Wilmar van der Linde, Pelle Speet, Rik Veenstra, Kerwin Kouw in de Blijmarkt (4-)


Zondag

Vandaag starten beide wedstrijdploegen in het beginnelingen veld. Het is vandaag opnieuw prachtig weer maar de wind rukt op en de oproeibaan is meer waterscheppen dan oproeien. Gelukkig heeft de wedstrijdbaan minder last van de wind. De wind zorgt er wel voor dat iedereen lekker koel blijft en niet oververhit raakt.

Als eerste is de voorwedstrijd van de zware ballen ploeg aan de beurt om 8:50. Ze strijden tegen Euros 1, Euros 2 en een Thêta boot. De start van de mannen ziet er geweldig uit! Ze gaan als een speer en liggen bijna meteen op kop! De eerste 500 meter gaat erg goed. Euros 2 komt als een stoomtrein op gang en begint het de zware ballen moeilijk te maken. Ook Thêta laat zich niet gemakkelijk bedwingen. De jongens houden de strijd vol tot ongeveer de 1000 meter. Daarna gaan Euros 2 en Nereus er als een speer vandoor en zijn ze niet meer in te halen. Onze mannen zijn aan het beuken als beesten maar Euros 1 komt er ook aan. Ze worden ingehaald, maar ze blijven de strijd volhouden en finishen met een tijd van 7:21,56. Hiermee hebben ze de B finale gehaald.

Om 12:55 starten de lichte mannen. Ze zouden in de tweede voorwedstrijd starten maar opeens wordt er een boot uitgetild bij de start en wordt er begonnen met teruglopen mét de boot! Ze hebben materiaalpech. Dit betekent dat Pelle en Wilmar naar de eerste voorwedstrijd verschuiven en dat de eerste drie doorgaan naar de A-Finale. De mannen gaan goed van start! Okeanos ligt al snel op de eerste plek en het wordt een strijd tussen Thêta en Boreas. Op de kant gillen de leden van Thêta ‘Allez Boreas’ en visa versa. De eerste drie ploegen weten dat ze sowieso door gaan naar de A-finale en beuken goed tegen elkaar op, maar sparen ook hun energie voor de A finale. Onze lichte mannen eindigen met een tijd van 7:48,04.

In de middag wakkert de wind nog meer aan en het water komt met liters in de boten. Er worden verscheidene boten leeggegooid en de Aquilo wordt ook lichter gemaakt met kleding als dweilen. De B-finale wordt om 15:00 uur verroeid. Triton haakt af door een verbrand huidje en een blessure. Het wordt een B-finale waarbij de zware ballen alleen tegen zichzelf moeten vechten, want Okeanos is al na de eerste 250 meter nergens te bekennen. De mannen hebben een goede technische race geroeid en finishen met een tijd van 07:29,29.

Nu is het wachten geblazen op de A-Finale. Deze vindt pas om 18:45 uur plaats. Er wordt goed geluierd en energie bespaard voor de finale. Verschillende boten worden als dure parasols gebruikt. Eindelijk is het zo ver. De wind is een beetje gaan liggen. Het is een zware strijd en opeens ligt Vidar/Thor/Hemus al met een bootlengte voor op iedereen. Onze mannen knokken tegen een Okeanos boot voor de derde plek. Het lijkt alsof Okeanos het derde plekje zal bemachtigen, maar de mensen op de wal beginnen keihard te schreeuwen. De mannen vliegen met een razende snelheid de Okeanos mannen voorbij en bemachtigen in de laatste meters de derde plek met een tijd van 07:56,62.

Het is een geweldige dag geweest, waarbij veel is geleerd en gelachen. Op naar de volgende wedstrijd, de Hollandia!

HQcHXc7 damenFoto 2: Supporters langs de kant tijdens de A-finale van de 2-

Damen eindtijdenFoto 3: Uitslagen van de Damen Raceroei Regatta

0 Comments

Leave a reply