Verenigingsbokaal Nabeschouwing

Verenigingsbokaal Nabeschouwing

Verenigingsbokaal XII

Gisteren, woensdag 1 juni 2016 vond de twaalfde editie van de Verenigingsbokaal plaats.
Dit jaar deden er 16 ploegen mee van verschillende Zwolse studenten- & studieverenigingen.
De weerman had in het begin vrij weinig goeds voorspelt, echter…
het was een PRACHTIGE dag!

Rond 12 uur werd er opgebouwd voor deze dag. Het was warm en de shirts werden uitgetrokken.
Rond kwart voor drie kwamen de eerste ploegen aan en om 15:15 gingen de eerste twee ploegen van start.
Onze complimenten naar de deelnemers! Ze zagen er allemaal fantastisch/ origineel uit!

originaliteitOndertussen werd er gezwommen, gedanst, gedronken en bijgekletst.
Elke ploeg mocht twee keer roeien. De ploeg met de beste tijd uit de eerste voorronde en de ploeg met de beste tijd uit de tweede voorronde mochten de finale tegen elkaar starten. ZHTC (Cantates in Periditione) won de eerste voorronde en Stukoz (De roeiende cowboys) won de tweede voorronde. Dit betekende dat deze twee ploegen het in de finale tegen elkaar mochten opnemen.

Iedereen had een plekje bij het water bemachtigd en keek vol spanning naar het het water..
Welke ploeg ging als eerste de finishlijn bereiken?!
De boten lagen aan de start en werden netjes uitgelijnd door Maarten Kotte.
Het startsein klonk en Liseth Breidenbach stak na twee halen haar hand op, het bankje van de slag was namelijk uit de slidings gevlogen. De ploegen roeiden terug naar de start en maakten zich opnieuw klaar.

Bij de tweede keer ging alles goed en begon de strijd. Na +- 5 halen had ZHTC een snoek en lag de boot van Stukoz met stuurman/ coach Ronne Timmerman gelijk al meer dan een bootlengte voor. Toch gaf ZHTC het niet op. Onder begeleiding van stuurvrouw/ coach Liseth Breidenbach ging het bestuur (van slag naar boeg – Iwan de Vries, Matthijs Klok, Jan Willem Bakker en Marjanne Klasen) er volledig voor. Ze kwamen steeds dichterbij en toen kwam er nog een gelukje bij. Stukoz maakte een enorme snoek, waardoor er meerdere dingen mis gingen. ZHTC vloog ze voorbij. Stukoz kwam nog wel terug, maar kon de achterstand net niet goedmaken. ZHTC werd eerste!

water

De boot werd aangelegd en de roeiers met coach werden het water ingegooid.
Hierna bleef iedereen nog even genieten van het water, de drankjes en de burgers en ondertussen werd alles weer afgebroken en opgeruimd. Rond half 8 vertrokken de meeste aanwezigen naar de Joy van Het Vliegende Paard om daar meer drankjes te nuttigen, meer verhalen uit te wisselen en om daar te wachten op de prijsuitreiking.

Dit jaar had de Verenigingsbokaal commissie iets nieuws bedacht. Voorheen werden er altijd twee prijzen uitgereikt; de originaliteitsprijs voor de best geklede ploeg en de beker voor de winnaar van de finale.  Dit jaar is er een extra prijs bijgekomen en dat was de prijs voor de ploeg die de beste overall tijd had over de twee voorrondes. De roeiende cowboys van Stukoz (van slag naar boeg: Nathalie schokker, Wouter Bochanen, Wesley Faber, Anniek van der Veen/ Anna Robertsen) hebben bewezen dat zij mooie tijden konden neerzetten en dat zij de terechte winnaars waren van de ‘Boreas blikken’. Deze blikken mogen zij als aandenken houden en daarnaast kregen ze, net zoals in de echte roeiwereld, allemaal een biertje!

zhtc stukoz

De ploeg Boten Anna (Oikos Nomos) ging er met de originaliteitsprijs vandoor. De keus was dit jaar wel erg moeilijk voor de commissie, aangezien alle ploegen er geweldig uitzagen. Toch gaven de lederhosen de doorslag en mochten zij de ‘blauwe eend bierhouder gevuld met bier’ in ontvangst nemen.

Het was een erg geslaagde dag en we kunnen niet wachten tot de volgende editie van de Verenigingsbokaal!
Wellicht zullen er dan nog meer verenigingen en ploegen zich aanmelden!

uitslagen

0 Comments

Leave a reply