Nabeschouwing 42ste Van Oord WinterWedstrijd

Nabeschouwing 42ste Van Oord WinterWedstrijd

Afgelopen weekend vonden de Winterwedstrijden in Delft plaats. De pijnlijke, lange, zware en spannende wedstrijd van 5 km vond plaats in Delft bij Proteus-Eretes.

De eerste wedstrijdploeg die in de prachtige blauw-wit-blauwe kleuren van Boreas van start mocht gaan dit weekend waren onze zware heren: EJZ’17. Van slag naar stuur: Christian Alexander Benstein, Christian van der Wal, Simon den Elzen , Cristian van Eeden en Liseth Breidenbach. Meteen na de start pakten de heren het super goed op en voeren met een stevige lekkere tempo de race. Bij de twee en half duizend vlogen de mannen over het water en begonnen in te lopen op Njord. Na drie duizend meter wist onze blauwe pijl het gaatje te vinden tussen de oever en de witte zwaan. De heren bleven de hele wedstrijd in een stevig en goed tempo doorroeien, dit resulteerde dan ook in een adembenemende positie op de derde plaats met een tijd van 19:06:6.

Met deze super mooie prestatie hebben de EJZ’17 heren al 6 punten voor eerstejaarsklassement binnen gehaald!!

 

Zaterdagochtend waagden ook de twee Zwolsche talenten met blauwe Boreas hartjes: Laura Oosterbroek en John Oosterbroek, zich aan deze zware wedstrijd. Laura startte in veld LDB 1x, blok 1, rond 10:00 uur. Ze roeide in de mist, maar ondanks dit lastige weer heeft ze een mooie tijd van 22:42:4 neer weten te zetten. Ook John kon deze wedstrijd niet missen, als ervaren roeier startte hij in het B1x veld in blok 2. Ook John zetten een prachtige tijd neer van maar liefst 20:48:1.

Tot slot komen we aan bij de laatste wedstrijddag van dit weekeind. Fenny Ekelmans op boeg en Gerdien Havinga op slag hebben in het DG 2x veld laten zien dat met het niet te dollen valt. Ze worden aangemoedigd door internationale fans, die met “push, push” de dames door het wedstrijdlijden leiden. Het was een erg zenuwslopende wedstrijd waar de tijden heel dicht op elkaar vo
lgden. Ze gingen de wedstrijd afsluiten met een mooie eindsprint, welke hun naar positie 11 “pushte”, met een trotse finishtijd van: 21:40.5.

B’vo voor alle wedstrijdroeiers van dit weekend. Jullie hebben allen prachtige prestaties neergezet en jullie mogen behoorlijk trots zijn op jezelf! Ik spreek zeker namens alle Boreanen, dat we heel trots op deze toppertjes zijn en zeker kijken we uit na de volgende prestatie op de Heineken en de Head.

Bedankt aan alle supporters en duimers voor jullie aanmoediging!!

0 Comments

Leave a reply