Voorbeschouwing 42ste Van Oord WinterWedstrijd

Voorbeschouwing 42ste Van Oord WinterWedstrijd

De eerste echte knallende WinterWedstrijd is op 18 en 19 februari!! De aftrap van het langebaanseizoen zal in het prachtige Delft bij Proteus-Eretes worden verroeid.
De eerste echte langebaan wedstrijd zal gestrijk worden door onze twee heel fanatieke gemotiveerde wedstrijdploegen: Zwaar’17 en Team Tiet in het mooie Boreasblauw. De Van Oord WinterWedstrijden tijdrace worden gevaren op een redelijk recht en rustig stuk water van de Schie over een afstand van 5000 meter.
Op Zaterdag 18 februari gaat Zwaar’17 de wedstrijd in het EJ4+ veld starten en dan in Blok 2, om 13:00 uur. Eindelijk het moment voor de heren Christian Alexander Benstein, Christian Van der Wal, Simon Den Elzen en Cristian van Eeden hebben samen met hun wedstrijdstuur Liseth Breidenbach om te laten zien wat hun eetpatronen en alle lekkere eitwitshakes en slimpie dromen tot nu aan hebben bewerkt. Zeker is al dat deze geweldige ploeg al een prachtige roeipresentatie heeft laten zien en dat er zeker goede kansen op blikken zijn in het wedstrijdjaar’17. Het begon al heel goed met de Zwolsche winterwedstrijd, waar ze al van een super lekkere taartblik konden genieten. Maar nu word het taart eten door punten zamelen ingewisseld. Tijdens de 5 km gaan onze heren ongetwijfeld alles aan doen om deze wedstrijd met een top tijd af te sluiten, in de Quattrow.


Op Zondag vroeg ochtend om 10.00 uur gaan onze twee dames Fenny Ekelmans en Gerdien Havinga, de combinatie Boreas/Zwolsche, het water in Delft op. Tot nu hebben ze al een prachtige progressie laten zien op het water, ze zijn een top team, dat ze elkaar aanvullen. Niet alleen kunnen ze top roeien maar ook super lekker koken, waar ik al van mocht genieten. Aanstaand weekend mag ik zeker van een gave wedstrijd genieten. In Delft gaan ze in het veld GD2x de 5km beuken en alle kracht uit hun benen halen. Deze twee toppers roeiers gaat zeker niemand snel bij kunnen houden, ze gaan er zeker een super mooie race van maken en ons zeker met een toptijd verrassen.


Zeker ook niet te vergeten zijn onze twee Boreanen in Zwolsche pakjes die ook Zaterdag starten: Laura Oosterbroek in Blok 1 om 10.00 uur in het LDB 1x veld en John Oosterbroek in Blok 2 om 13.00 uur in het B 1x.
Tuurlijk wens ik deze twee tooppers ook heel veel succes!!
De aflopende maanden is er hard getraind, gestuurd en gecoacht ter voorbereiding op het seizoen. De ergometers waren ‘s avond vaak bezet en het water in Almere hebben wel al onveilig gemaakt met onze sportieve wedstrijdploegen. Nu is het aan de roeiers zelf om dit om te zetten in een mooi potje racen. Dit wordt zeker een geweldige wedstrijd waar Zwaar’17 en Team Tiet welke zeker voor in het veld mee gaan strijden en al de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen.
Een geweldige wedstrijd gaat het zeker worden, maar het wordt nog veel mooier als er ook veel Boreanen dit weekend naar Delft reizen om deze fanatieke wedstrijdroeiers aan te moedigen en te ondersteunen. Bovendien lopen tijden zulke wedstrijden vele goddelijke lichamen rond waar men de ogen niet van af kan houden.
Dus laten we met z’n allen kijken hoe goed onze blauw-wit-blauwe wedstrijdroeiers kunnen roeien!!
Van het bestuur zullen Erik van der Eerden, Lotte Wolfert en ik zelf aanwezig zijn. Nicoline Dobbe gaat ook mee om haar ploeg aan te moedigen en te ondersteunen.

0 Comments

Leave a reply