Nabeschouwing Head of the river, Amstel

Nabeschouwing Head of the river, Amstel

Waar een week geleden de zon nog volop scheen, de thermokleding uit kon en er met blote armen en benen geroeid kon worden, was de zon afgelopen weekend nergens te bekennen.

Afgelopen zaterdag 18 maart en zondag 19 maart waren er weer veel mensen van de Nederlandse roeiwereld te vinden op de Amstel in Amsterdam.
Onze dappere wedstrijdroeiers van EJZ’17 en onze wedstrijddame, Fenny Ekelmans, moesten 8 kilometer lang: pushen en douchen; en beuken en huilen.
Op Zaterdag maakte Fenny samen met de dames van de burgervereniging de Laak en Maastrichtsche (Sophie Mans, Carlijn Wilms en Caroline Barbier) het DE 4* veld onveilig. Kwart over twee was het zover, Fenny en de dames gingen bij de burgervereniging ‘De Hoop’ van start en haalden al hun kracht uit hun benen. Ze hebben de boot tot aan de Oranjebaanbrug in Ouderkerk gepusht. Bij ongeveer 3000 meter begon Willem III de combiboot in te halen, maar met hele ervaren roeiers en zelfs een olympische roeier, Maaike Head, aan boord was het geen grootte verassing.

Het was een hele spannende head-aan-head-race, zoals je in de uitslagen kunt zien.
Van tevoren werd er al beloofd dat het DE 4* veld een heel zwaar veld zou zijn. De dames en de coaches waren dan ook enorm tevreden met een tijd van 30:36.8 en mooie vierde plek. Bovendien was het een combinatieploeg uit drie verenigingen, die alleen een keer samen getraind hebben en nog niet goed op elkaar ingespeeld waren. B’vo voor deze goede presentatie Fenny!!

Zondag waaide het niet alleen heel hard, maar werd de boot ook nog eens erg nat.
De heren gingen de zware, pijnlijke en lange race aan in het Ej 4+ veld. Van boeg naar slag: Cristian van Eeden, Simon den Elzen, Christian van der Wal en Christian Alexander Benstein, sturr: Liseth Breidenbach. Ze waren gedreven om de 8 kilometer zo snel mogelijk af te leggen!
Bij de start was hun boot, de Quattrow, tot ongeveer 2 centimeter met water gevuld, na de wedstrijd was het water tot ongeveer 10 centimeter gestegen. Men kan daaruit concluderen dat er veel water is geschept tijdens deze spannende en chaotische wedstrijd. Naar 2 kilometer lukte het onze heren al om een boot, namelijke de Duitse burgervereniging Vegsacker RV, in te halen. Kort voor de enige en echte hoerenbocht begonnen onze blauw-wit-blauwe prominente pikken op Njord in te lopen, maar Saurus kwam ook op eens voorbijgeschoten. Waardoor Liseth moeite had om de bocht zo kort mogelijk te nemen. Uiteindelijk is het toch nog onze zware en sterke koei Liesje gelukt om de trage zwaan in te halen. Nereus probeerde tijdens hun eindsprint onze prachtige blauw-wit-blauwe Boreanen nog in te halen, maar dat lieten onze gespierde mannen gelukkig niet gebeuren. Achter de heren in het veld kon er nog van meerdere turbulenties, zoals aanvaren, snoekjes en stilstaande boten genoten worden. Gelukkig hebben onze mannen en de mooie boot quattrow weinig last gehad van alle chaos en zeeslagen en daarmee een mooi 6de plek binnen gehaald.

 

Lekker geroeid heren en tof gestuurd Liseth!! B’vo!
De mannen zijn nu in totaal op plek 3 in het Ej 4+ veld, samen met Skadi.

Er komen nog zeven klassement roeiwedstrijden aan, dus alles is nog mogelijk. Dus wees erbij, bij de volgende wedstrijd!!

Met een heel goed gevoel en supertoffe roeiers, op naar het korte baan seizoen!!

Hartelijk bedankt aan alle supporters, ook die in de gele jas, en coaches voor het mee fietsen, aanmoedigen en mee duimen tijdens het afgelopen weekend!!

 

Met blauw-wit-blauwe groet,

Miri Goossens

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der ZSR Boreas

Fotocredits aan RSVU Okeanos Fotografie: https://www.facebook.com/okeanosfovicie/?fref=ts

en Jouke Spoelstra 

0 Comments

Leave a reply