Nabeschouwing Heineken Roeivierkamp

Nabeschouwing Heineken Roeivierkamp

Verbrande wangetjes en winterkleding, sprinten en langebaan. Het was een wedstrijd van uitersten op de Amstel dit weekend. De Heineken roeivierkamp werd gekenmerkt door prachtig weer en spectaculaire races.

Afgelopen weekend, 11 en 12 maart spetterde het water van de Amstel vrolijk en onder spanning heen en weer. Zaterdag gingen onze gespierde wedstrijdroeiers in hun mooie blauw-wit-blauwe pakje de afstanden 2500 m en 250 m roeien.

Onze middengroep dame wedstrijdroeier Fenny Ekelmans startte samen met de burgerverenigingen de Laak, SPA 1en Maastrichtsche in het D1eDiv 4* veld. Bij de 2500m zijn de dames goed begonnen en hebben ze het met een mooi tempo afgemaakt. Uiteindelijk bleek er wel nog plek naar boven over en als een malle gingen ze dan de 250 m keihard sprinten, waar ze de derde plek haalden.

Onze wedstrijdheren van EJZ’17 gingen samen met de wedstrijdheren van Aegir van start in het Ej 8+ veld. De Heineken roeivierkamp is geen onderdeel van het Ej 4+ klassement, dus bij deze wedstrijd worden geen klassement punten verzameld, maar er kan wel geblikt worden. De heren Simon den Elzen, Christian van der Wal, Christian Alexander Benstein en Cristian van Eeden (van middenschip-slag tot boeg) en de heren van Aegir moesten bij de eerste lange afstand, 2500 m, nog een beetje aan elkaar wennen en tempo’s op elkaar afstemmen. Gelukkig ging de eerste sprint van 250 m met een hoog tempo, met deze wedstrijd wisten ze de derde plek te bemachtigen!

Zondag 12 maart: vroeg in de ochtend ging Fenny samen met de dames als eerste Boreaan de 5 km aan. Hoe kan een dag leuker beginnen, dan met een lange afstand wedstrijd van een 5000 m prachtig en pijnlijke wedstrijd?! Zeker niet met een lekker koud biertje in je hand!

Het stuurtje van de dames stuurde de quadruppel strak door de race, waardoor ze een mooie 5e plaats haalden. Omdat de dames naar hun eerste toffe sprint nog niet genoeg van de derde plek hadden, gingen ze bij de tweede afstand, 750 m, keihard knallen en zijn ze weer als derde over de finish gevlogen. Bij de laatste sprint had de burgervereniging Willem III een olympische roeier aan boord, zonder dispensatie aan te vragen, waardoor ze van de wedstrijd worden uitgesloten.

Dit veroorzaakte een grootte verassing voor Fenny en haar ploeggenoten, namelijk dat ze in totaal plek drie hebben gehaald in het super pittige D1eDiv 4* veld!!!!

 

De heren hadden het wat zwaarder tijdens de langeafstandswedstrijd van 5000 m. Echter tijdens de sprint van 750 m herpakte ze zich weer en kwamen ze op een mooie 15e plek van het Ej 8+ veld.

B’vo voor alle wedstrijdroeiers! Jullie hebben prachtige prestaties geleverd!

Het was een leuke en prachtige weekend met heerlijk weer!

Bedankt aan alle supporters en duimers voor jullie aanmoediging en het mee hardlopen!!

Aankomend weekend 18 en 19 maart, is de Head of the River wedstrijd, ook op de Amstel.

Gelukkig gaan onze heren dan weer in de quatrrow in het Ej 4+ veld starten, waar ze zeker met mooie lange halen en een goed tempo, boven in het veld mee kunnen racen!

Onze dappere Fenny gaat dit weekend nog een keer wagen om in het top veld, de Elite, te roeien samen met de gelijke ploeg, van de Heineken roeivierkamp.

 

Met blauw-wit-blauwe groet,

Miri Goossens
h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der ZSR Boreas

0 Comments

Leave a reply