Voorbeschouwing Head of the River, Amstel

Voorbeschouwing Head of the River, Amstel

Langzaam maar zeker komen we aan het eind van het lange baan seizoen, en de laatste tijdrace nadert.

Om te zorgen dat de roeiers de langste baan-wedstrijden niet zullen hoeven te missen is de aller laatste de aller langste. Mooie, ongelofelijke en prachtige 8000 m lang mogen de wedstrijdroeiers beuken en heulen. Deze vindt wederom plaats in Amsterdam op de Amstel, aankomend weekend, op 18 en 19 maart. We begeven ons op wateren die de afgelopen wedstrijden niet bevaren zijn en gaan van De Hoop (Amsterdam) helemaal door tot aan de Oranjebaanbrug (Ouderkerk).

Van ZSR Boreas zijn onze dapperen wedstrijdheren EJZ’17 en Fenny Ekelmans gedreven om de 8 km zo snel mogelijk af te maken!

Op zaterdag, 18 maart, is Fenny samen met de dames (Sophie Mans, Carlijn Wilms, Caroline Barbier van de burgerverenigingen: Maastrichtsche, Laak en SPA weer als eerste aan de beurt. Zij zullen dit keer weer in een zwaar veld starten, namelijk in het DE 4* (Dames Elite quadruppel) veld. Rond 16:00 uur, blok 2, zal de barre tocht over 8 km beginnen voor deze dames. Tijdens de Heineken roeivierkamp hebben de dames al alles gegeven en een geweldige presentatie afgeleverd. Hopelijk kunnen volhouden en boven in het veld mee strijden! De dames zullen weer tegen de ploegen (combinaties) Skøll/Orca (plek 4, Heineken) en Willem III-combi (uitgesloten Heineken) strijden. Het gaat zeker een heel spannend strijd worden tussen deze top ervarene ploegen!!

Gelukkig is de Head wedstrijd weer onderdeel van het Ej 4+klassement, dus dat betekend er kunnen weer punten gezameld worden. Beter nog onze heren mogen weer in hun vertrouwde wedstrijdboot, de quattrow, stappen samen met Liseth als hun vertrouwde en heel gemotiveerde stuur. De volgorde in de boot zal ook weer dezelfde zijn als tijdens de Van Oord WinterWedstrijd, dus van boeg naar slag: Cristian van Eeden, Simon den Elzen, Christian van der Wal en Christian Alexander Benstein. Bovendien gaan de zware ballen zeker ook weer de boot naar voren pushen met hun lange, prachtige en sterke halen. Dat zijn beste toelichtingen voor een top race!

Op Zondag, 19 maart, is het de beurt aan de EJZ’17 mannen om in het Ej 4+ veld hun deerde plek te verdedigen en weer zo een geweldige presentatie af te leveren.

De heren zullen van start gaan rond 14:00 uur, blok 2.

Ze zullen starten achter Vidar, Njord en de burgervereniging Vegesacker RV, uit Bremen.

In namens alle Boreanen wensen wij onze blauw-wit-blauwe wedstrijdroeiers heel veel succes aankomend weekend!!

Voor die punten en blikken gaan we!

Met blauw-wit-blauwe groet,

Miri Goossens

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der ZSR Boreas

 

 

 

0 Comments

Leave a reply