Voorbeschouwing Heineken Roeivierkamp

Voorbeschouwing Heineken Roeivierkamp

Komend weekend, 11 en 12 maart, staat een van de mooiste en meest spectaculaire wedstrijden van het seizoen op het programma. De Heineken Roeivierkamp zal namelijk plaatsvinden en dat is niet zomaar een wedstrijd. Waar op de meeste wedstrijden slechts één afstand wordt verroeid staan er op de vierkamp, zoals de naam doet vermoeden, maar liefst vier afstanden op het programma. Gedurende het weekend leggen de roeiers 2500 meter, 250 meter, 5000 meter en 750 meter af. Zaterdag worden de afstanden 2500 meter en 250 meter meteen achter elkaar verroeid, dus de wedstrijdroeiers hebben geen kans om uit te boot te stappen. Het gaat dus niet alleen om het duurvermogen, maar ook de sprintvezels mogen aan de bak.

 

De eerste wedstrijd Boreaan die deze spannende vierkamp aan gaat is Fenny Ekelmans. Samen met dames van de burgerverenigingen: Maastrichtsche Laak en Spa, gaat Fenny in het D1eDiv4* (Dames eerste Divisie quadruppel) veld starten. Naar de VanOord winterwedstrijd, 18./19. Februari hadden de dames hun eerste gezamenlijke training in Den Haag, waar ik ook bij mocht zijn. De training zag er heel goed uit en de dames hebben behoorlijk vaart in de boot kunnen zetten. Ze gaan er zeker een leuke wedstrijd van maken.

Fenny gaat de Heineken roeivierkamp onder de mooiste blauw-wit-blauwe vlag starten.

 

Tijdschema Fenny:

Zaterdag: Start 2500 m: 15:00, de 250m achteraan (tussen Nereus en burgervereniging De Hoop)

Zondag: Start 5000 m: 09:30 (Grote Bocht); Start 750 m: 16:00 (voor De Hoop)

 

Onze wedstrijdheren EJZ’17 willen deze gave wedstrijd natuurlijk ook niet missen en gaan samen met de wedstrijdheren van Aegir in het Ej 8+ veld starten. De Heineken roeivierkamp is geen onderdeel van het Ej 4+ klassement, dus bij deze wedstrijd worden geen klassement punten verzameld, maar er kan wel een blik worden gewonnen. Samen met de Aegirmannen gaan onze heren er zeker een prachtige wedstrijd van maken en er van genieten.

 

Tijdschema EJZ’17:

Zaterdag: Start 2500 m: 17:00, de 250 achteraan (tussen Nereus en burgervereniging De Hoop)

Zondag: Start: 5000 m: 12:00 (Grote Bocht); Start 750 m: 17:30 (voor De Hoop)

 

Spontane acties zijn de beste acties en zo is het nog gekomen, dat John Oosterbroek ook onder de mooie Boreas vlag de spectaculaire Heineken roeivierkamp wedstrijd gaat starten. Hij gaat samen met de meerderejaars wedstrijdheren van Orca en Laga in het H2eDiv8+ (heren tweede divisie) veld start. Deze keer zal hij zijn geluk beproeven in het boord roeien en het middenschip met al zijn hard getrainde kracht ondersteunen.

 

Tijdschema John (hetzelfde als EJZ`17):

Zaterdag: Start 2500 m: 17:00, de 250 achteraan (tussen Nereus en burgervereniging De Hoop)

Zondag: Start: 5000 m: 12:00 (Grote Bocht); Start 750 m: 17:30 (voor De Hoop)

 

Wij wensen alle Boreas wedstrijdroeiers heel veel succes maar vooral ook heel veel plezier!!

 

De Heineken Roeivierkamp is een van leukste wedstrijden va het jaar, bij de verschillende bruggen en bochten van de Amstel is het altijd spektakel. Mocht je dit weekend niets te doen hebben, pak dan de trein naar Amsterdam Amstel/RAI en kom de blauw-witblauwe wedstrijdroeiers aanmoedigen!!

Kleur betekenis:

heel blauw: Fenny Ekelmans

blauw: EJZ’17

donker blauw: John Oosterbroek

 

Met blauw-wit-blauwe groet,

Miri Goossens

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der ZSR Boreas

 

 

 

 

 

0 Comments

Leave a reply