Nabeschouwing Tweehead

Nabeschouwing Tweehead

Gedreven door de teamspirit, hebben onze twee powervrouwen Gerdien Havinga (slag) en Fenny Ekelmans (boeg) afgelopen zaterdag 1 april,de Tweehead gestart. Roeiend in een dubbel twee, hebben zij 7,5 kilometer lang van het mooie roeiwater van de Amstel kunnen genieten in het D 2x veld. Wat zijn het toch dappere dames en wat een gave uitdaging!!

Naast alleen een afstand van 7,5 kilometer waren er ook 12 pittige bochten die genomen moesten worden. Van Ouderkerk tot naar De Hoop, probeerden de dames het slalom roeien snel af te maken.
Twee coaches van de Zwolsche fietsten aan weerszijden van de baan en probeerden door middel van aanwijzingen te schreeuwen enige botsing tegen woonboten, inhalende ploegen en drijvende boeien te voorkomen.

Zoals aangekondigd en verwacht was het een zwaar (B’vo Zwaar) en spannend veld. Tijdens de race zijn de twee dames door drie ploegen ingehaald, maar hebben zij zich niet laten demotiveren. Dit resulteerde er uitendelijk in dat zij uiteindelijk aan de ploeg, Dudok/Odin, voorbij zijn gevlogen.

Finally hebben de dames de kilometer lange wedstrijd met een goede einsprint gefinished en de race met een lekkere tijd van 30:33.3 neergezet.
Met rode wangetjes en best wel tevreden resultaat gingen Fenny en Gerdien weer richting Zwolle. Ze hadden hun doelen uiteindelijk bereikt: roeien leuk houden, goede teamspirit verder ontwikkelen en tegen nergens tegen aan varen tijdens de wedstrijd.
Goed gedaan Dames!

Nu gaan ze met erg gemotiveerde instelling beginnen aan het de korte baan seizoen, welke met de prachtigste wedstrijd van het jaar zal beginnen, namelijk de Varsity!

0 Comments

Leave a reply