Voorbeschouwing 134de Varsity

Voorbeschouwing 134de Varsity

Iedereen wint de Varsity maar Boreas staart de Varsity. En starten is de eerste stap van winnen! Wij roepen niet al 50 jaar dat we de Varsity winnen, zonder het te doen. Wij roepen dat we de Varsity starten en dat doen we elk jaar!!

Die dag der dagen is aanstaande zondag, 9 april 2017. Hier zou de nationale roeiwedstrijd “De Varsity” op het Amsterdam-Rijnkanaal te Houten verroeid worden. De jaarlijkse grootste, spannendste en meest adembenemende Nederlandse roeiwedstrijd: De enige echte “Varsity”!!

Van zware ballen tot lichte pikken, van goed getrainde talentlozen tot ongetrainde talenten, en van reuzen tot dwergen. Vanalles van Boreas gaat de Varsity starten.
In prachtige blauw-wit-blauwe pakjes en compokledij zullen onze wedstrijd- en comporoeiers in deze klotsbak de strijd aan gaan. Boreas zal worden vertegenwoordigd door onze vier unieke wedstrijdploegen: EJZ’17 (van boeg naar slag: Cristian van Eeden, Simon Den Elzen, Christian Van der Wal en Christian Alexander Benstein, Stuur Liseth Breidenbach), die tot nu op elke wedstrijd goed presenteert hebben. De zwaren heren gaan het Jonge Vier veld onveilig maken.
Onze powervrouwen Fenny Ekelmans en Gerdien Havinga gaan bij de Varsity allebei ook in Boreas pakjes van start. Zij zullen ons op de Varsity in het DG 2x veld een extra paar benen geven.
John Oosterbroek mag de Varsity natuurlijk ook niet missen en zal in het G 1x veld samen met de snelle Jelle aan de tegenstanders voorbij vliegen.
De vierde wedstrijdploeg die de Varsity onder de Boreas vlag zal gaan starten zijn onze kleine maar fijne lichte dames, samen met een meisje van Argo. Van boeg naar slag: Eva (Argo), Mara Feick, Myrthe Broekman, Anne-Lique Weeren, Stuur: Jasmijn Tiemersma). Ze zullen er zeker een sterke race van maken!!
Onze twee uitverkoren eerstejaars ploegen hebben de eer om ons in het overnaedsche 4+ veld te vertegenwoordigen!
Sira Hartz neemt deze belangrijke taak op zich en gaat bij de dames het tempo aan geven. Achter haar zullen Thamar van den Broek, Guusje Weber en Lobke Adema onder leiding van top stuur Nicoline Dobbe de andere verenigingen laten zien hoe goed Boreas is.
Onze snelle Totpedoberen zullen de anderen kansloze Sjaarsen voorbij knallen! Dit kan niet anders met deze sterken mannen: Konner Delbrück, Joost Karsten, Joris Landkroon en Thom Hoeksema. Met hun stuur Bart Hurink die zelf de nodige ervaring in dit veld heeft, hebben wij er alle vertrouwen in!!
We hopen dat we samen met alle aanwezigen roeiers en bierdrinkers er een memorabel dag van kunnen maken!!
Op geweldige roeiresultaten die ons nog lang zullen heugen!! Op lompe braspartijen en vliegende graspollen!!
We hebben er zin in !!

Met blauw-wit-blauwe groet,
Miri Goossens
h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der ZSR Boreas
Nicky Dijks
h.t. Commissaris Competitieroeien der ZSR Boreas

 

0 Comments

Leave a reply