Nabeschouwing Heineken NOOC Opening Toernooi

Nabeschouwing Heineken NOOC Opening Toernooi

Hoe kan dit weekend het best beschreven worden? Dat is een lastige opgave omdat de vele aspecten van de roeiwereld ook bij ZSR Boreas langsgekomen zijn! Wat heeft de HNOT bij Boreas voor betekenis gekregen?

H-ard gaan: wat ben ik trots op onze roeiers! De eerste echte wedstrijd voor de sjaarzen. Deze wedstrijd was heel spannend, ze hebben hiervoor echt getraind en dit is te zien aan de tijden! Niet alleen de sjaarzen hebben geroeid, ook twee meerderejaars boten hebben alle kracht uit hun tenen gehaald! Ze begonnen met een onvoorstelbare gelijke stand met een tijd van 2:15,5 en 2:15,2! Echter was het de boot van Miri, Jet, Hilde en Marieke die eind van de middag het beste presteerde. Met een tijd van 2:10,1 gingen ze over de finish en hiermee hebben ze de 1e plaats gehaald van de B-finale en de tweede van het totale D B4+ veld! Ook de twee mannen ploegen zijn als eerste over de finish gegaan! Aan de tijden te zien zijn de eerste en meerderjaars dames aardig aan elkaar gewaagd! We zullen bij de Orca slot zien hoe veel iedereen vooruit gegaan is. Onderstaande houden we aan als nulmeting!

Sira, Thamar, Anika en Cui Cui met als stuur Miri:            2:14,8
Juliet, Jenny, Nathalie en Cui Cui met als stuur Hilde:      2:44,9
Joost, Jeroen, Thom en Joris met als Stuur Nicky:             01:58,5
Tom, Ruben, Robert en Jaïr met als stuur Jet:                    2:07,6
Renate, Lotte, Cathelijne en Nicky met als stuur Fleur:    2:15,2
Marieke, Miri, Jet en Hilde met als stuur Aksel:                 2:10,1
N-a- en voorbereiden: aan het eind en begin van een roeiweekend moet er altijd een eervolle taak gedaan worden. Onze mooie en kostbare vloot moet op de BoWa gelegd worden, dit tezamen met de palen, bankjes, reparatie- en verzorgingsmateriaal en de schagen. Ik wil graag onze BoWa-rijder en alle Boreanen die geholpen hebben met het tillen op vrijdag en zondag avond bedanken! Om een voorstelling te geven: zondag avond, iedereen is uitgeput van het roeien, feesten en niet slapen. In de auto is nagepraat of geslapen en Boreanen zijn klaar om naar huis te gaan. Toch hebben we met een groep de laatste kracht gebruikt om het weekend samen af te sluiten en zelfs in de soos nog een keer alles eruit te dansen! Mama…. Duivel…

O-vernemen: en dan vooral de paal en andere dassen! Oftewel, brassen, dit werd op vrijdag avond alvast geoefend door mening Boreaan, echter hielden we ons gedeisd om zaterdag avond verassend uit de hoek te komen. En uit de hoek kwamen we, samen met de H.S.R.V Pelargos en de H.R.S.V Amphitrite gingen we op pad naar de paal. Roeiers, coaches, bestuursleden en Boreanen die eerst niet mee wilden doen, sloegen de handen ineen en gooiden elkaar omhoog de paal in. Hierbij zijn jassen gescheurd en helaas ook zakken van broeken getrokken. Maar voor de wat bedachtzamere Boreaan was er ook genoeg te doen, zo liet mejuffrouw Boekweit haar oog vallen op een onschuldige Skøllie die balend met zijn kapotte das in zijn hand stond. Een paar cruciale seconden later werd hij zonder das beteuterd achtergelaten, hij zette de achtervolging , maar het mocht niet baten. Vanaf dit weekend kunnen we onze eerste echte gebraste das in de overnaedsche boot hangen!

T-oeschouwen: we hebben veel toeschouwers gehad! Zaterdag had iedereen nog genoeg geslapen dus stonden we met een hoop Boreanen aan de kant. We hebben zelfs de oud praesides mvr. Ketelaar en dhr. Ketelaar op bezoek gehad! Zondag ochtend toen de zon nog moeite had met opkomen en de eerstejaars mannen de boot in gingen, was het wat rustiger. De sjaarzen hebben laten zien hoe je voor elkaar klaarstaat en hielpen elkaar waar nodig, en ja zelfs nadat ze een korte en oncomfortabele nacht gehad hebben!

Kort om; de HNOT was een ware ervaring! Op naar de volgende wedstrijd van de NOOC-bokaal! De Skøllcup van 15 en 16 april!

 

Met blauw-wit-blauwe groet,

 

Nicky Dijks

h.t. Commissaris Competitieroeien der Z.S.R. Boreas

 

 

0 Comments

Leave a reply