Nabeschouwing 1e Wintercompetitie

Nabeschouwing 1e Wintercompetitie

Whooopppa! 15 mensen die ‘s ochtends om kwart over acht bij een niet zo warme temperatuur bij Boreas verzamelen om vol energie de eerste winterwedstrijd voor dit seizoen te starten. 3 C4’s en een skiff waren van plan om tegen de Zwolsche te gaan strijden. Alleen was er nog een compoploeg die een roeier vanwege verslaping miste. Toen werd Willemijn snel uit haar bed gebeld met de vraag of ze zin had om over 5 min een wedstrijd te starten.. Gelukkig betekent ploegliefde veel voor haar en sprong ze meteen uit haar bed om de ploeg compleet te maken. Dus toen kon ook deze boot richting te Zwolsche starten en de andere Boreas boten vergezellen.

Netjes op tijd lagen alle 46 bootjes achter de start. Het waren allemaal verschillende boten, van skiffjes naar senioren dubbelacht. Voor Boreas startte Benstein in de Snelle Jelle, zaten Pelle, Chris, Simon en John met hun ervaren stuur Sanne in de Chione klaar om te rocken, waren de Compodames Willemijn, Eline, Kira en Lisa met hun kikkerstuur Mara zich voor de start aan het warmdansen en werden onze lichte mannen Konner, Jair, Joost en Jorick door hun stuurtje Miri met haar gele muts verleid om aan een stukje chocola toe te geven. Bovendien was natuurlijke ook Laura in haar skiff van start, ook al was ze verkleed in een Zwolsche pakje.

De wedstrijd is een achtervolgwedstrijd over 4km.

Laura ging lekker en ging hard, kreeg tussendoor een klein hartattackje door een onoplettende stuur (Sorry Laura!) maar finished souverein binnen 18minuten en eindigde als 7de. Gefeliciteerd!

De gecombineerde boot met de (oud-)wedstrijdroeiers liet tijdens de wedstrijd een steady tempo zien met krachtige halen zodat ze onder de 16,5 minuten al weer bij de finish aankwamen. Hieronder kunnen jullie een kort filmpje zien, gemaakt door Nico Rienks, dat dit bevestigt.

Benstein die deze wedstrijd in zijn eentje aan durfde, finishede binnen 17min40sec en heeft zich zijn lekkere ijskoffie sowieso verdient.

Ook de lichte mannen roeiden hard en steady en lieten zien dat er veel potentiaal in hun zit. Ze slaagden om binnen 17,25 min door de finishline te vliegen.

Ook de Compomeiden hebben hun doel, onder de 25min te blijven makkelijk gehaald en zijn zelfs een hele minuut sneller geweest! Voor hun was het voor het eerst dat ze zo een lange afstand (en dan ook nog in wedstrijdtempo) hebben geroeid. In totaal hebben ze op deze koude ochtend namelijk 14 kilometer afgelegd. Hun conclusie was dat het wel zwaar maar wel ontzettend leuk was en dat ze graag weer mee willen doen.

Hartelijk bedankt aan alle Boreanen die hun best hebben gedaan door te roeien, door te sturen en schreeuwen, door aan de kant aan te moedigen en achteraf met de roeiers te evalueren! Tot de volgende winterwedstrijd op 3 november (en dan met de juiste correctiefactoor).

De kikkerploeg aan de start.

Benstein bij het uitroeien

Models aan de start.

 

 

ZWC-1-2017-2018 (2)

 

 

0 Comments

Leave a reply