Nabeschouwing NKIR

Nabeschouwing NKIR

Half zes ‘s ochtends tijdens een sneeuwstorm. De eerste auto vertrekt met roeiers, coaches en supporters naar Amsterdam Zuid om er een onvergetelijke dag van te maken.

Hierbij een korte nabeschouwing.

Tim en Fenna gingen als eerste Boreanen van start. Allebei hadden ze eigenlijk geen idee wat ze moesten verwachten, en de zenuwen maakten het niet makkelijker voor ze. Met de intro van ‘Eye of the tiger’ betraden ze het wedstrijdveld en maakten zij zich klaar voor de start terwijl de supporters aan de boarding hun stemmen nog even aan het opwarmen waren.  Toch toen begon het spektakel!

Allebei roeiden ze met pijn op hun gezicht maar dat was het waard. Tim kon zijn 2k-tijd met 11 seconden verbeteren en 4 roeiers achter zich laten. Van Fenna wisten we allemaal dat ze superpowers heeft, maar op zaterdag 9 december heeft zij haar powers aan de hele wereld laten zien. Ze trapte de 2k in 7.31 minuten en werd vierde (van 85!) van het Dames Clubveld. Van harte gefeliciteerd en volgend keer gaan we voor je zingen 🙂

Daarna ging Lique van start. Zonder problemen ingewogen was ze goed voorbereid voor haar race. Ze ging haard van start en bleef lange tijd in de top 10. Alleen na de 6.15 minuten werd het opeens te zwaar en moest ze de strijd aangaan met zich zelf. Deze strijd heeft ze gewonnen en tot de laatste meter is het haar gelukt om niet op te geven maar om het juist weer op te pakken.

Meteen na Lique was Laura aan de beurt. Simon die haar op haar eerste Nkir ging begeleiden was misselijk van de zenuwen, maar Laura bleef goed gefocust op haar race. Ze liet een knappe prestatie zien en ook hoe veel het voor een roeier kost om tot het einde door te blijven trappen. Ze eindigde met goede prestatie van 7.46 minuten.

Na Laura was het tijd voor het optreden van Jair, Joost, Konner, Jorick en Remco. Ook zij waren zonder problemen ingewogen en klaar voor de ergometers. Konner, Jorick en Remco konden elkaar steunen omdat ze naast elkaar mochten zitten. Terwijl anderen moeite hadden om überhaupt hun ogen open te houden lukte het Jorick het zelfs nog om om zich heen te kijken en vrolijk te lachen. Dat belooft nog hardere tijden voor het rest van het jaar :P. Jorick, Konner en Jair, die het liefst zijn tong buitenboord houdt voor concentratie, hebben allemaal hun tijd met ongeveer 10 seconden verbeterd. Dit lukte hen met een constant tempo wat wel wat lager was, maar er gecontroleerd uit zag. Netjes gedaan! Remco lukte het zelfs om 15 seconden sneller te zijn dan tijdens zijn 2k test. Mooi om te zien dat er zo snel vooruit wordt gegaan! Joost had tijdens de 2k test al laten zien wat in hem zit, waardoor zijn pr niet veel verschilde met de vorige maar waardoor hij wel met een tijd van 6.52 minuten de helft van het lichte gevorderde veld achter zich liet.

Als zware ballen volgden John en Chris op de lichte pikken. John ging goed van start en bleef constant rond tempo 30 roeien en pakte alle reserve krachten uit voor zijn eindsprint. Ook Wally bleef rond tempo 30 en gebruikte meer benen. Af en toe keek hij naar de supporters, de gedachte om op te geven heeft hij hierdoor nooit gehad. Zo streed hij harder dan ooit en kon de Nkir 2017 afsluiten met een persoonlijke record van 6.35 minuten.

Loes had geluk! Iedereen wasval klaar was met hun race en alle Boreanen riepen harder dan ooit! Loes had in het PR3W maar twee tegenstanders, maar deze hebben veel meer roei-ervaring dan Loes. Loes, die 15 min voor de start voor het eerst een startje oefende ging krachtig en vol overgave van start en bleef gedurende de hele race dichtbij haar tegenstanders.  Opgeven is voor haar geen optie dus bleef ze maar trappen en hijgen en nog harder trappen. Een paar weken geleden had niemand gedacht dat Loes de Nkir zou starten en dan ook nog met zo een mooie techniek en een knappe tijd, maar toch: ze deed het. Binnen minder dan een maand is haar PR van 9.00 naar 8.20 gegaan. Die medaille om haar nek is dus meer dan verdiend! Een speciaal bedankje ook voor Annika van der Meer die haar heeft begeleidt, gecoacht en heeft aangemoedigd.

 

Dat was de nabeschouwing van de European Rowing Indoor Championships 2017.

 

Meer details over de uitslagen, de opmerkingen van de moderatoren en meer kun je hier vinden: https://regatta.time-team.nl/nkir/2017/results/c53e920b2-debb-46f6-bf79-3ee2d6b564c5.php

 

En meer leuke foto’s zijn op Facebook te vinden!

 

 

 

 

0 Comments

Leave a reply