Voorbeschouwing NKIR

Voorbeschouwing NKIR

NKIR. De wedstrijd die vooraf de meest gemixde gevoelens oproept. Een haat-liefde.

Dit jaar durven op zaterdagochtend 9 december 11+1 moedige Boreanen de strijd aan te gaan. Een strijd tegen zichzelf, tegen de tijd, tegen anderen, tegen de ergometer. Gelukkig hoeven ze dit niet helemaal alleen te doen. Om deze Boreanen heen zou een dikke laag met aanmoedigend geschreeuw moeten zweven. Iedereen heeft respect voor de roeiers die op de ergometers zitten. Om goed te maken dat ze zelf niet de ballen hebben om te starten, gaan ze hun ziel uit hun lijven schreeuwen. Hierdoor vinden onze Boreanen magicpowers waarvan ze niet eens wisten dat ze bestonden. Hierdoor gaan ze nog harder.

Van begin tot einde.

Helaas worden de specifieke tijden pas op vrijdag bekend gemaakt, maar hierbij alvast de voorlopige tijden.

Fenna van der Hoek; groot, sterk en met een heleboel doorzettingsvermogen. Zij heeft de afgelopen weken hard getraind, veel opgeofferd en veel geleerd zodat ze goed gerust is om zich in het Dames Clubveld te bewijzen. Ze start als eerste Boreaan tussen 8.45 en 9.00uur.

Tim Doppenberg; sterk en vastberaden op de momenten dat het nodig is. Als eerste van zijn ploeg waagt hij zich aan de start. Rond 9.15uur is hij te vinden op de snelste ergometer.

Lique Weeren; discipline als geen andere, de combi van school, liefde, werk en roeien gaat haar makkelijk af, een voorbeeld voor allen. Als Lichte Dame gaat zij van de weegschaal naar de start. Rond 10.15 moet jij er zijn om haar overwinning mee te maken.

Jair Stroeve, Joost Karsten, Konstantin (Konner) Delbrück, Remco Borgman en Jorick Versteeg; samen met Tim, #eenploegeentaak, nu al een hechte ploeg die in grote stappen vooruitgang boekt, de strijd tegen de kilo’s hebben zij al gewonnen. Als individu dagen zij elkaar uit in het lichte gevorderde veld om te zien wie de king over alle ergo’s is. Rond 10.30 uur maken zij zich bereid om bij GO te gaan knallen.

Laura Oosterbroek; een hardwerkende topper, helaas startend onder Zwolsche vlag maar door onze aanmoediging gaat ze winnen, hoewel ze ervaring heeft als geen ander, is de NKIR nog onbekend terrein voor haar. Daarom is het alleen maar goed dat de ervaren Simon haar bij de hand kan pakken. Rond 11 uur wordt iedereen verwacht om Laura toe te juichen.

Onze helden: John Oosterbroek en Christian van der Wally; Samen hebben ze genoeg NKIR-ervaring voor alle Boreanen samen, Grenzen? – Die kennen ze niet. Zij kunnen niet met een hoofd zonder verwachtingen naar Amsterdam, zij hebben nog levendige beelden voor zich wat het motivatie verzamelen vast niet vergemakkelijkt.  Maar ze doen het toch en al alleen daarvoor verdienen ze een dik en vooral zwaar B’VO! Het grote spectacle zal rond 11.30uur plaats vinden.

En last but zeker not least: Loes Bloo; een topsportster zonder twijfel, zonder angst of twijfel doet ze het gewoon.   Wat voor anderen grote stress veroorzaakt gaat zij met open armen begroeten. Leren roeien kost(te) haar wat meer moeite dan anderen, maar toch laat zij zich uitdagen (o.a. door een Russin) om anderen te laten zien, dat je sommige dingen gewoon moet doen. Kom rond 12.30 uur om Loes de verlangde Finish te laten voelen door steeds harder te gaan brullen zodat alle tegenstanders bang wegrennen.

De uiteindelijke starttijden kunnen op vrijdag bij time-team.nl worden bekeken.

Het belooft een spannende wedstrijd te worden, waar elke enthousiaste supporter verschil maakt.

Twijfel dus niet maar zet alvast je alarm om heel roeiend Nederland te laten zien en horen dat Boreas er is.

 

 

 

0 Comments

Leave a reply