Rottebokaal Nabeschouwing

Rottebokaal

Afgelopen weekend 30 april en 1 mei vond de Rottebokaal plaats. Dit weekend gingen alleen de vier eerstejaars NOOC ploegen van start op de Willem-Alexander Baan in Zevenhuizen/ Rotterdam. Zij moesten allemaal op zondag starten. Beide damesploegen streden tegen elkaar in de D-poule [D4] en beide herenploegen streden tegen elkaar in de C-poule [H3].

Normaal gesproken moeten de ploegen starten op verschillende dagen. Dit weekend hadden wij het ‘geluk’ dat onze ploegen alleen op zondag van start gingen. Zaterdag vertrok de botenwagen met twee roeisters en een bestuurslid richting de Willem-Alexander Baan. Na een avontuurlijke tocht, kwamen ze aan bij de baan. Nog even de zonsondergang bekijken en daarna genieten van een biertje/ red bull. De roeisters Marieke en Miriam, bestuurslid Liseth en de bowa chauffeur Kevin gingen namelijk nog naar het uitverkochte Rottebokaalfeest – Bezopen in de Tropen. Het feest was in het begin nog een beetje saai, maar om 00:00 ging het feest goed los. Het werd een laat avondje of juist een vroege ochtend, het is maar net hoe je het bekijkt..

13096193_1256768674351644_6593121277656151905_n

 Foto 1: Genieten van de Zonsondergang bij de WAB (Liseth Breidenbach en Miriam Goossens)

Na ongeveer twee uur slaap werden de nummers opgehaald en was het nog even wachten op alle roeisters. De beide damesploegen moesten in dezelfde voorwedstrijd starten [09:30]. Dat beloofde al een mooie strijd te worden. Verder was het wel een uitdaging voor de ploeg Row de Wijn, aangezien het allemaal bakboord roeisters zijn. Twee van hen mochten dus op een andere plek zitten. Dit hield hen niet tegen en zij gingen de uitdaging aan. De eerste 500 meter was erg spannend bij beide damesploegen, daarna sloeg de uitputting toe en werd het wat lastiger. Toch hebben beide damesploegen goed gepresteerd en mocht de ploeg Aegle (Mara Feick, Lotte Wolfert, Nicky Dijks, Dafne Slagter met stuur Fleur de Vries) aan het einde van de ochtend in de B-finale starten en de ploeg Row de Wijn (Marieke Arends, Marleen Kop, Miriam Goossens, Petra Onnes met stuur Liseth Breidenbach) had een plekje in de C-finale bemachtigd.

Row

 Foto 2: Damesploeg Row de Wijn in actie

Een leuke bijkomstigheid was dat het zonnetje er goed doorheen brak. Met een heerlijke temperatuur gingen de dames omstreeks 12:00 hun finale roeien. Ze hebben allemaal goed gestreden en genoten van de heerlijke dag. De uitslagen kunnen onder dit verhaal gevonden worden. Ze kijken nu al uit naar hun volgende wedstrijd!

Aegle

Foto 3: Damesploeg Aegle in actie

Ondertussen waren ook de herenploegen gearriveerd. Zij hoefden pas rond 14:30 hun voorwedstrijd te roeien en konden dus uitslapen. De mannen van Exos Lucius (Daniël van den Bos, Ronne Timmerman, Ruben Hertsenberg en Jozef Hammudeh) gingen onder begeleiding van Christian van der Wal als eerst van start. De bestuursleden Fleur en Liseth fietsen langs de kant mee om deze mannen aan te moedigen. De mannen streden hard en mochten later op de dag in de B-finale roeien! Ze waren erg tevreden en hoopten nog een betere tijd neer te zetten tijdens de finale. Liseth en Fleur fietsten ondertussen snel weer terug richting de start van de 1000 meter om de mannen van Deorum Sanguine (Nils de Boer, Bart Hurink, Mike Winkelman en Jimmy Nauw) aan te moedigen. Zij moesten namelijk 5 minuten later starten dan de mannen van Exos Lucius. Met Jasmijn als stuur gingen de mannen mooie lange klappen maken. Net voor de 500 meter lagen alle boten nog grotendeels naast elkaar. Maar toen gebeurde er iets wat vanaf de kant niet echt te verklaren was. De mannen zakten ineens enorm uit en werden toen ook laatste van hun heat. Wel waren het nog steeds mooie lange halen, dus het was erg raar. Wat bleek nu, roeier Mike Winkelman liep een soort knieblessure op tijdens de race en kon toen geen meer kracht leveren. Na een bezoekje aan de EHBO is er besloten dat zij de finale [C-finale] niet meer gingen roeien. Erg jammer, maar wel een verstandig besluit. Deze mannen mochten nu dus ook bier drinken, waar ze natuurlijk al naar uit keken. Nu was het dus alleen nog wachten op de B-finale van de mannen van Exos Lucius.

Deorum

Foto 4: Herenploeg Deorum Sanguine in actie

De mannen begonnen goed en alle Boreanen wachten met veel spanning op de zijkant. De commentator had ondertussen hele verhalen over Boreas. Hij sprak ‘Boreas’ zelfs goed uit en verwachtte veel van ons. Het was erg hilarisch om naar zijn verhaal te luisteren. Ondertussen kwamen de mannen steeds dichterbij en konden de Boreanen op de kant luidkeels ‘Allez Boreas’ roepen. De mannen zakten op de laatste 100 meter iets uit, maar werden alsnog derde van hun finale en hebben hun tijd ook met 1 seconde verbeterd. Geen persoonlijk record, maar wel een mooie prestatie en een goede afsluiter van de dag.

exos

Foto 5: Herenploeg Exos Lucius in actie

Het was een erg mooie dag! Jammer genoeg geen taartblikken behaald dit keer, maar wel een aantal rode Boreaantjes rijker. Het zonnetje heeft goed geschenen. Hopelijk wordt het aankomend weekend, 7 en 8 mei ook zulk lekker weer bij de Damen Raceroei Regatta waar wij onze wedstrijdroeiers weer kunnen bewonderen.

Tijden Rottebokaal

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.