Nabeschouwing 50ste editie Asopos Najaarswedstrijden

boten, boreas, auto, asopos

Op vrijdagavond werd onze prachtige volgeladen botenwagen naar Amstelveen gebracht. In het weekend van 23 en 24 oktober kwamen acht ploegen uit voor Boreas op de 50ste Asopos Najaarswedstrijd. De wedstrijd bestaat voor de eerstejaars (OnervC4+) uit 500m en voor de andere velden bestaat de wedstrijd uit 2000m.

Zaterdag 23 oktober
Op de hele vroege ochtend van zaterdag 23 oktober stond het bestuur de eerste ploeg al op te wachten, na een constitutie borrel van Skøll de vorige avond. De eerste van de dag waren de eerstejaarsdames van Stella Navi, na het opriggeren van de boot was het tijd om richting de vlotten te gaan. Zij werden helaas 5de waardoor ze in de herkansing nog één kans kregen om zich te kwalificeren. In de herkansing gingen ze wél sneller dan tijdens de voorwedstrijd, maar helaas was dat niet genoeg voor een kwalificatie.

Toen was het de beurt aan de dames skiff, Laura. Onder de naam oma roeide ze een mooie race in de skiff over de bosbaan, dit resulteerde in een mooie 3de plek, waardoor ze door ging naar de A-finale. In de A-finale ging ze er helemaal voor, maar helaas waren haar concurenten veel sterker en werd ze 5de.

Als laatste die dag kwamen de mannen dubbel nog in actie. Antal en Sascha moesten eerst een ‘race for lanes’ varen. Dit gebeurd wanneer er niet genoeg aanmeldingen zijn voor een voorwedstrijd en meerdere finales. De mannen eindigde in hun eerste race als 2de, hun concurrent was zeer sterk, dus op naar de finale. In de A-finale werden ze weer 2de, helaas konden ze de mannen Proteus niet bijhouden.

Zondag 24 oktober
Een nieuwe dag met nieuwe kansen. Na een lange avond stonden de eerstejaars mannen weer op tijd op de bosbaan klaar bij de botenwagen. De eerstejaars mannen van Brakboord waren als eerste aan de beurt. Helaas werden ze 4de waardoor ze in de herkansing moesten racen voor een kwalificatie. De mannen bleven wel consistent, want óók in de herkansing werden zij 4de hierdoor konden ze zich snel omkleden en nog genieten van de andere wedstrijden die dag.

Toen was het tijd voor de andere eerstejaarsploeg Blikvoer. De mannen roeide de race van hun leven, maar helaas werden ze 2de waardoor ook zij een herkansing moesten roeien. In de herkansing was hun tijd wel sneller, maar hun concurrentie ook. Hierdoor werden ze 3de en konden zij zich aansluiten bij de andere mannenploeg om bier te drinken en te genieten van de dag.

Nog drie ploegen die voor Boreas uitkomen vandaag. Met als eerste onze heren skiff, Nicolaas. Waarin hij zijn eerste wedstrijd met een vast tempo roeide en daarmee 2de werd, was zijn finale toch iets anders. In de A-finale liet hij zien wat hij in huis heeft. Pakte een mooie start en roeide uiteindelijk naar de overwinning. Met een tijd van 07:47,52 kwam hij over de finish en mocht hij aanleggen aan het ere-vlot. Na het verkrijgen van zijn taartblik mochten we vol trots, met de vele Boreanen het verenigingslied inzetten!

Maar de dag was nog niet voorbij, want we hadden nog twee dames dubbels die het water op gingen. Als eerste de dames dubbel Licht in bad, Laura en Sabine. Hun eerste wedstrijd werd een 4de plek, waardoor de dames doorgingen naar de B-finale. In de B-finale bleven ze aan hun plek vasthouden en werden ze ook daar 4de. De andere dames, Maud en Marrit gingen in hun eerste wedstrijd heel snel en werden zowaar 1ste, wat maakte dat ze in de A-finale mochten gaan starten. In de A-finale konden ze de concurrentie niet bijhouden en werden ze jammer genoeg 4de.

Een prachtig weekend waarin Boreas zichzelf weer op de roeikaart heeft mogen zetten. Ook de eerstejaars hebben weer mogen proeven aan wat een wedstrijdweekend is en hopelijk komen er volgend jaar nog heel veel weekenden bij.