Nabeschouwing 46e Heineken Roeivierkamp

De Heineken Roeivierkamp is een prestigieuze wedstrijd die zowel op nationaal als ook internationaal niveau veel aanzien kent. De wedstrijd wordt over vier verschillende afstanden verroeid, namelijk de 2,5km gevolgd door 250m op de zaterdag en op zondag de 5km en de 750m.

Zoals bekend is Boreas op dit moment niet in het bezit van een 8, toch is dit jaar iets gelukt wat al tien jaar lang niet meer op de Amstel is gespot: Een 8 vol met prachtige Boreaspijlen!

Dit jaar werd ervoor gekozen om een volledige Boreasacht in het Heeren Clubveld op het water te zetten. Pelle, als ervarene slag die iedereen door zijn stoere zonnebril intimideerde, Wilmar, die de avond ervoor zijn koolhydraatvoorraad lekker opvulde en Mark, die eindelijk een keer zelf de boot over de finishline mocht pushen maakten het mogelijk dat onze vijf enthousiaste eerstejaars lichte mannen de Heineken in een Boreasacht konden starten! Hierbij kwam Sianne die als ervaren Amstelstuurtje alle tricks en trucks van de baan kent en dankzij John’s ietsjes te grote pakje veel thermo’s aan kon doen.

Voor het eerst samen in een boot stapten ze op zaterdag vol vertrouwen de boot in en lagen ze als eerste van hun veld klaar voor de 2,5km. Na 07.57minuten doorzetten kwamen ze als 12de van de 26 startende ploegen over de finish en moesten ze meteen door na de start van de 250m. Deze ging iets minder soepel omdat hoog tempo toch meer samen oefenen nodig heeft, maar aan het einde van de dag mochten ze als 15de met een seconde verschil door naar de zondag!

Trots over hun prestatie van de zaterdag bedachten de lichte mannen ‘s avonds nog een uitdagingsactie voor de zware mannen: De ploeg die de 5k op zondag sneller gaat roeien krijgt (na de uittraining) een krat bier.

Met deze motivatie lukte het hun om de boot van Amphitrite voor te blijven en na 17.04min over de finish te komen. Helaas was dit niet snel genoeg voor een kratje bier, maar de nieuwe uitdaging is om hem weer terug te verdienen tijdens dit seizoen.

Chris en Simon gingen dit weekend samen met Argo en Saurus in het Hej8+ veld aan de slag. Ook nog nooit eerder samen in een boot gebruikten ze het oproeien om aan elkaar te wennen en kennis te maken. Voor de start hadden ze nog een klein probleem door een loszittende dolpen. Dit werd gelukkig door scherpe en snel handelnde coaches op tijd opgelost zodat ze na een prachtig snelle en krachtige start na 7.53 minuten over de finish konden komen. Hun 250m liep lekker zodat ze als 10de mochten eindigen.

Op zondag konden ze met nieuwe energie naar de start van de 5km waar ze naar een tijdje wachten en oproeichaos van start mochten gaan. Tussendoor moesten ze nog met een vastzittend bakje vechten maar ook stopte hun niet om met warface blikken door te blijven pushen. Ook voor hun aanmoedigers was het een kwestie van hard fietsen en kiezen tussen ‘Alleeez SaurusArgoBoreas’ of ‘Alleeez SaurArBor’, ‘Alleeez 66’ of uiteindelijk gewoon ‘Alleez Combi’.

De 750m wisten ze aan het einde van de dag binnen de 2.21 minuten af te leggen zodat ze als 12de van hun veld de wedstrijd af konden sluiten en hun verdiende Heineken-glazen mee naar huis mochten nemen.

Laura kreeg op donderdagavond nog de vraag of ze bij Vidar (met een Nereus-stuurtje) in het D1eDiv4* veld kon invallen. Dit deed ze met veel enthousiasme omdat ze haar eerste wedstrijd in een blauw-wit-blauw Boreaspakje mocht starten!

Op zaterdag roeide Laura met zo veel power dat ze in de laatste bocht nog een eendje dat midden in de baan zat nog een eend wist te raken. Gelukkig doet ze dit vaak genoeg op het zwarte water zodat ze zich snel kon herpakken en ze nog een mooie eindsprint konden laten zien en na 9min te finishline konden passeeren. Daarna volgde de 250m sprint. Hierbij werd duidelijk dat een van hun roeisters toch te ziek was om zondag nog een keer starten zodat ze de volgende dag met nog een nieuwe opstelling aan de start van de 5km lagen.

Ze moesten al om 9.30uur achter de start liggen. Als toeschouwer was dit hartstikke amusant om alle veteranenachten en andere boten in een groot chaos te zien liggen, terwijl de bedoeling was om te starten. Maar ik kan me voorstellen dat het als roeier minder prettig is om meer dan een uur met regen en koudheid stil te moeten liggen. Gelukkig had Laura haar pogies, zodat ze haar fingers nog kon gebruiken om de 5km met veel doorzettingsvermogen te verroeien. ‘s middags knallden ze nog de 750m binnen 2.52 minuten als 5de van de 11 ploegen zodat ze het hele Heineken weekend als 6de in het midden van het veld konden eindigen!

Al in al een geslaagd weekend waarin connecties met andere verenigingen werden gesterkt, Boreas goed op het water was gerepresenteerd en roeiers, roeisters, stuurtjes, coaches en aanmoedigers hun best hebben gedaan en terug in Zwolle tevreden en uitgeput hun bed in konden vallen.

Meer tijden zijn te vinden op https://regatta.time-team.nl/roeivierkamp/2018/results/c202.php.

Tot aanstaand weekend!

Dan starten op zondag om 14.00 de lichte eerstejaars mannen in het zware 4+ klassement bij de Head of the river Amstel 2018!

 

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.