Nabeschouwing Argo Slotwedstrijd

Nabeschouwing Argo Slotwedstrijd

De allerlaatste en ook nog beslissende wedstrijd van de Najaarsbokaal. Waarin de dames vorige wedstrijd al de bokaal binnengesleept hadden in de D2x, hebben nu de H4* de kans om ook de bokaal te winnen. Op deze zaterdag 6 november, verwachten we niks anders dan een gigantisch spannende race om deze eerste plek. Met een wedstrijd van 1000m met een keerboei en een 500m.

De D2x zijn al klaar voor dit bokaal, dus we zullen op deze dag alleen de DErvC4+ en de H4* in actie zien. Terwijl we in alle rust aan het kijken zijn naar de eerste boten die het water op gaan, waaronder de dames in de C4+. De mannen komen ondertussen ook binnen en maken zich langzamerhand klaar om ook hun boot klaar te maken voor de race.

In de eerste race zetten de dames een mooie race neer die ze op een 4de plek zetten. Met een lastige keerboei halverwege en daarnaast het roeien langs vrachtschepen is het een moeilijk wedstrijd. De eerste tijd is neergezet en ook voor de dames is er nog een kans op het behalen van de bokaaltitel. In de tweede wedstrijd gaat het helaas niet zo goed en eindigen ze op de 8ste plek. Hierdoor eindigen ze uiteindelijk op een 3de plek in de bokaal, een prachtig prestatie van de dames!

En toen was het aan de mannen om te gaan strijden voor die bokaaltitel. In de eerste wedstrijd komen ze helaas 6.4 seconde te kort om de 1ste plek te halen en eindigen ze op de 2de plek. Alles komt nu aan op de laatste wedstrijd, de 500m. Uiteindelijk komen ze ook daar net te kort en eindigen ze 2de met een achterstand van 2.5 seconde. Dit houdt in dat de mannen op de 2de plek zijn geëindigd in het bokaalklassement. Een prachtige plek waar ook deze mannen trots op mogen zijn!

Z’n laatste dag is altijd heel gek, waarin we een periode van vele wedstrijden afsluiten en doorgaan naar de winterperiode. In de winterperiode zullen we ons meer gaan focussen op de ergometer trainingen en hopen in het voorjaar weer een mooie selectie van competitieroeiers aan te mogen leveren.

De resultaten van de Najaarsbokaal:
D2x (Marrit en Maud): 1ste plek
D2x (Berber en Suzanne): 18de plek
H4*: 2de plek
DErvC4+: 3de plek

 

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.