Nabeschouwing Argo Sprint & NSRF Slotwedstrijden: Sprintblik!

Vorig weekend, vrijdag 1 juli, zaterdag 2 juli en zondag 3 juli vonden de Argo Sprint en de NSRF Slotwedstrijden plaats op de Bosbaan in Amstelveen. Dit waren de laatste twee wedstrijden van het roeiseizoen. Er was een record aantal inschrijvingen, waardoor sommige nummers jammer genoeg werden geschrapt. De twee wedstrijdploegen (de 2- en de 4+) gingen wel op deze drie dagen van start. Verder lagen er ook twee combinatie dubbeltjes op het water en gingen er twee lichte meiden van start in de skiff. Er hing een goede sfeer en alle roeiers hebben het geweldig gedaan!

Vrijdag 1 juli – Argo Sprint 
Vrijdag 1 juli was er weer een sprint. Beide wedstrijdploegen gingen deze keer van start. Bij de Njord Sprints was alleen de 2- aanwezig, maar de 4+ wilde deze keer ook een kans wagen. Er werd geen Lichte Nieuwelingen 2- veld uitgeschreven en dus moesten onze lichte heren in het Lichte Overgangs 2- veld van start gaan. Maar eerst was het de beurt aan onze zware mannen (Marc Ketelaar, Christian Benstein, Stefan de Roos en Aksel Scholtens) met stuurvrouw Nathalie Ketelaar in het Beginnelingen 4+ veld. Zij roeien dit weekend in een andere opstelling en lieten zien dat dit ook goed werkt! Ze roeiden sterk en kwamen met de eerste tijd van beide voorwedstrijden over de finish. Dit betekende dat zij later op de avond in de A-finale mochten starten en een grote kans hadden om dat sprintblik te winnen.

Hierna was het de beurt aan onze twee lichte heren Wilmar van der Linde en Pelle Speet in de twee-zonder. Zij kwamen met een tweede tijd uit hun voorwedstrijd over de finish en mochten dus ook in de A-finale van start gaan.

De A-finales gingen van start… Eerst was Zwaar ’16 aan de beurt. Ze gingen van start, en gingen kapot. Deze ploeg is altijd al sterk geweest in de eerste 500 meter en dat lieten ze nu ook weer goed zien. Ze werden eerste en mochten dus naar het erevlot roeien! Aegir zat hen op de hielen, maar onze mannen trokken aan het langste eind. Ze waren dolgelukkig! Ze kregen op het erevlot een bosje bloemen en hun sprintblik uitgereikt. Daarnaast kregen ze ook een bel in handen. Iedereen dacht voor een luttele seconde ‘Yes we hebben weer een bel’.. Jammer genoeg werd de bel weer in beslag genomen en kregen wij wel een lijstje mee van de bel. Deze krijgt natuurlijk later een mooi plekje in ons nieuwe gebouw. Stuurvrouw Nathalie Ketelaar ging op slag zitten en de slag Marc Ketelaar ging op het stuurplekje zitten. Ze deden een startje, die overigens nog best goed ging, en ze vertrokken weer naar de uitstapvlotten. Hier hebben ze nog een lekker biertje gedronken.

Ondertussen maakten ook Wilmar van der Linde en Pelle Speet zich klaar voor hun A-finale. Ze probeerden alles te geven, maar jammer genoeg mocht het niet baten. Ze werden vijfde. Alle ploegen lagen ontzettend dicht bij elkaar, maar toch heeft de Gyas/ Nereus combinatie gewonnen. Maar complimenten naar onze mannen, dat ze elke keer weer bewijzen krachtig mee te varen in dit sterkere veld.

argo sprint uitslagen
argo sprint

Zaterdag 2 juli – NSRF Slotwedstrijden
De dag begon weer vroeg voor de ploef Zwaar ’16.  Rond half 9 gingen ze van start in het Nieuwelingen 4+ veld. Ze wisten dat dit veld zwaar zou worden, maar de mannen wilden voor zichzelf een goede tijd neerzetten. Dit deden ze dan ook. Vandaag geen finale, maar toch hebben ze Aegir opnieuw achter zich gelaten en hadden ze een mooie eindsprint.

Onze lichte heren gingen vandaag niet in het Lichte Overgangs 2- veld van start, maar in het Lichte Development 4- veld in combinatie met een ploeg van Okeanos. Het hele seizoen is gebleken dat deze beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd zijn, en daarom wilden ze, net als bij de Damen Raceroei Regatta, opnieuw een poging doen in de 4-. Rik Veenstra (Slag), Kerwin Kouw (3), Wilmar van der Linde (2) en Pelle Speet (Boeg) kwamen uiteindelijk met een tweede tijd uit hun voorwedstrijd over de finish. Dit betekende dat zij later op de dag de A-finale mochten starten.

Er gingen vandaag ook twee lichte dames van start in het Lichte Dames Beginnelingen 1x veld. Deze competitie roeisters wilden graag deze wedstrijd als afsluiter van het roeiseizoen starten. Ze zaten in dezelfde voorwedstrijd en konden dus vooral tegen elkaar strijden. Het was wel duidelijk te zien dat er een groot verschil zat tussen de nummer 1 van het veld en hen, maar het gaat ook vooral om de persoonlijke ervaring. Ze hebben het goed gedaan, maar geen finale behaald.

Als laatst mochten de lichte heren in de A-finale starten van het LDev 4- veld. Het veld was behoorlijk sterk en dat was bij de start al duidelijk. Proteus schoot er vandoor. De mannen gaven niet op en roeiden een mooie vlakke race, maar de kracht zat er helaas niet in. Ze werden zesde met een tijd van 06:41.

nsrf 2.0

Zondag 3 juli – NSRF Slotwedstrijden
Vandaag was het niet eerst de beurt aan de mannen van Zwaar ’16, maar aan de dames in het Dames Nieuwelingen 2x veld. Uiteindelijk liep de wedstrijd bijna een uur uit, omdat er kans was op onweer. We konden dus langer in ons bed blijven liggen.. Dit kun je natuurlijk nooit van tevoren voorspellen. Er gingen twee Boreas/ Zwolsche combinatie ploegen van start in dit veld. Als eerst mochten Nynke Heeg en Cille van den Brink de Bosbaan onveilig maken. Zij hadden de Orca Slot nog gewonnen en wilden op deze manier kijken in hoeverre zij met het veld mee konden varen. Dit deden ze erg netjes! Ze zitten pas 1,5 maand samen in de dubbel en werden nu met een nette tijd derde uit hun voorwedstrijd. Ze konden de combinatieploeg Daventria/ Zwolsche net niet bijhouden. Ze mogen zeker trots zijn op deze prestatie. Daarna was het de beurt aan Fenny Ekelmans (Zwolsche) en Gerdien Havinga (Boreas). Zij hadden maar één keer samen in de boot gezeten en wilden graag de tijd van Nynke Heeg en Cille van den Brink verslaan. Dit is ze net niet gelukt. Toch hebben de dames erg goed geroeid en mogen dan net als de andere ploeg zeer trots zijn!

Na de dames, was het de beurt aan Zwaar ’16. Dit moest hun wedstrijd worden en ze wilden natuurlijk hun PR halen qua tijd. Ze hadden weer een ontzettend goede start. Ze hebben een hele vlakke race geroeid bij de voorwedstrijd. Ze werden tweede en mochten later dus weer in de A-finale van start gaan. Bij de finale hadden ze opnieuw een goede start en hebben daarna een tijd lang eerste gelegen. Vanaf de 250 meter tot de finishlijn was er een enorme strijd tussen Aegir en Boreas. De mannen van Boreas konden net niet meekomen met de eindsprint en werden tweede, op minder dan een seconde van de nummer 1. Dit is natuurlijk ontzettend balen, maar ze hebben echt een geweldige race geroeid en een PR geroeid!

Naast de 4+ gingen de lichte heren natuurlijk ook van start in hun eigen nummer, de 2-. De jongens gingen in de eerste voorwedstrijd van start. Ze hadden een prachtige start en lagen bij de eerste 100 meter al bijna een bootlengte voor op de rest van het veld. Prachtig om te zien! Hierna roeiden ze lekker constant en werden ze eerste van hun voorwedstrijd met een mooie voorsprong en met een prachtige tijd. In de A-finale hadden de jongens opnieuw een prachtige start > Boreas kan goed starten! Ze roeiden lange tijd op de tweede plek. Gyas lag een aantal seconden voor. Vanaf de 1500 meter werd er nog een eindsprint ingezet, maar het was net niet voldoende. Ze werden tweede en hebben net als de mannen uit de 4+ ook een PR geroeid!

Beide wedstrijdploegen mogen ontzettend trots zijn op hun prestaties gedurende het seizoen. Nu even genieten en hopelijk volgend jaar opnieuw?!

Later op de avond: eindelijk was het tijd voor bier en een goed feestje…

nsrf zaterdag

nsrf eindtijd