Nabeschouwing Asopos driekamp

Op 14 mei gingen we met een aantal roeiers naar leiderdorp toe voor de asopos driekamp. Op vrijdag 13 mei gingen we de BoWa op halen bij de ZRZV, het was gelukkig vrijdag de 13de. We stonden bij de ZRZV toen koen de kenteken plaat vergeten was, ook was de boot nog op het water. De planning liep een beetje uit maar dat kon de pret van de dag daarna niet drukken.

De kleinste BoWa van de Zwolse mee

Toen de BoWa eenmaal was opgeladen kon iedereen naar huis om vroeg in bed te duiken. De volgende dag zouden we namelijk al om half 5 bij studentenvereniging Boreas verzamelen zodat we op tijd waren voor de eerste wedstrijd van Suzanne.

Koen heeft zijn zetel gevonden

Toen Suzanne naar de stuurlieden vergadering ging en haar boot had opgeriggerd konden de andere roeiers even in relax modus, want zei zouden pas over een paar uur op het water gaan. Het was fantastisch weer en de sfeer was echt fantastisch en het weer was nog beter.

Maud en Marrit ook in de relax stand

Suzanne zou als eerste van onze roeiers van start en na het oproeien van ongeveer 10 meter moest ze al beginnen. De spanning was hoog en dit zou haar eerste sprint zijn in de skiff. Na een goede start ging ze heel hard en gelijk op met de boot naast haar. Helaas staat er een brug in de wedstrijd baan dus was even goed kijken en dan hard door. De tweede sprint werd ook hard en goed gevaren.

Op de terugweg moest er nog een afstand van 1250m afgelegd worden. Door lange stevige halen heeft ze deze als 9de gefinisht, bravo!

Suzanne ligt al bij de start

Na Suzanne mochten M&M het water op voor hun wedstrijd. De knop moest gelijk aan want de start is al snel. De dames hebben fantastisch gesprint ook al is dit niet hun sterkste kant. Op de terugweg konden deze dames even laten zien van wat voor hout ze gemaakt zijn. Langere baan is echt gesneden koek, ze werden namelijk 2de op de 1250m, fenomenale.

Maud en Marrit zijn er ook klaar voor

Last but not least mocht Koen eindelijk ook van start. Voor de eerste keer dit seizoen dat koen in de skiff start, normaal gesproken zou hij in de dubbel 4 zitten. Desalniettemin kan hij goed skiffen. Het was even in komen maar door het lange wachten voor hem heeft hij de startjes nog uitgebreid kunnen oefenen voor hij echt moest starten.

Oefening baart kunst zeggen ze altijd, dat mocht Koen inderdaad laten zien. Na zijn felle eerste start had hij al gauw een kleine voorsprong op zijn tegenstander. Hij kwam in de eerste sprint eerder dan zijn tegenstander over de finish. Ook de tweede sprint ging goed maar nu was zijn tegenstander toch wat sneller.

Op de lange baan liet Koen zien dat hij niet voor één gat te vangen is en ook deze roeide hij netjes en stevig door.

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.