Nabeschouwing Head of the river Amstel

De Head of the river Amstel is race die gevaren word in een 8+ of ene 4*, de race heeft een lengte van maar liefst 8 kilometer. De ploeg Dubbel Sierspier en de wedstrijd roeier Suzanne Nagel deze mee aan deze race.

Suzanne startte als eerste in een een combi boot met Asopos de Vliet, ze had nog nooit met deze dames geroeid en het oproeien was dus even wennen. Daarna toch nog de race kunnen roeien en een tijd neergezet van 31:59,9 over 8 kilometer lang.

Daarna waren de mannen van dubbel sierspier aan de beurt voor de race. Na een fanatieke najaarsbokaal gaan de mannen nu voor de Bokaal der Quadruple. De heren waren na gelijk boten aan het inlopen. Na een zware eerste kilometer konden ze de eerste boot inhalen, hierna volgende nog meer boten over de overige zeven kilometer. Ze hebben zelf met 3 boten tegelijk door de rozenoordbrug gegaan. Toen de finish bijna inzicht was moesten we nog een een brug gat halen en hadden we een race ingezet tegen een dubbel vier van Leerdam. Na deze strijd kon eindelijk de eindsprint ingezet worden en kwam deze boot als 5de over de finishlijn.

PS: oud wedstrijdroeier Marthe Prins heeft zelfs geblikt! In de dames dubbel 4 voor de vereniging waar ze nu roeit (KGR de Hunze)

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.