Nabeschouwing Heineken Openingstoernooi

Op de verjaardag van de vereniging is het rond het middaguur druk in het pand. Een aantal eerstejaars zijn bezig met het opladen van de botenwagen, want hun allereerste wedstrijdweekend van de bokaal is in zicht. Na het opladen van de botenwagen vertrekken al een aantal roeiers en coaches naar de wedstrijdbaan om in de avond daar het eerste feest al mee te pakken.

Afgelopen weekend 19 en 20 maart was de Heineken Openingstoernooi bij Vidar in het mooie Tilburg. Voor onze eerstejaars de allereerste wedstrijd van de bokaal. Niet alleen kwamen zij voor de wedstrijden, maar werd er uiteraard ook gefeest op zowel de vrijdag als zaterdag.

Op zaterdag waren er twee ploegen die gingen strijden om die eerste plek. Als eerste waren de eerstejaars van de ploeg NAVIOD aan de beurt. Vol goeie moed gingen zij in de vroege ochtend al het water op. Om uiteindelijk met een prachtige tijd van 2:30,2 over de finish te komen, hierdoor kwam zij in de middenmoot terecht. Vervolgens waren de DErv C4+ aan de beurt. De dames, die in het najaar de bokaal startte, wilde in het voorjaar losse wedstrijden starten. Met een tijd van 2:13,0 werden zij 5de in hun poule en dat betekende helaas een B-finale voor de dames.

Maar de dag was nog niet voorbij, de eerstejaars dames hebben namelijk een tweede voorwedstrijd te varen. Met een verbeterde tijd van 2:29,1 kwamen zij voor de tweede keer langs de finishtoren. Dit betekende voor de dames dat zij in de C-finale mochten gaan strijden. Als eerste mochten de ervaren dames van Noord Borea hun finale gaan roeien. Met een tijd van 2:17,2 en onder luid geschreeuw van de aanwezige Boreanen werden zij dan ook eerste in de B-finale! Toen was het de beurt aan de dames van NAVIOD. Na een iets wat rommelige start kwamen ze over de finish als 3de, maar wel met een tijd van 2:22,7. Wat betekende dat zij velen male sneller waren dan hun eerste wedstrijden. Helaas voor geen van de beide ploegen een podiumplaats, maar wel een prachtige prestatie geleverd!

Op de zaterdagavond was weer traditioneel het paalfeest bij Vidar. Het was heel mooi om te zien hoe meerdere Boreanen toch wel gestreden hebben voor hun das. Waarbij verschillende kledingstukken niet heel bleven.

De zondagochtend was vroeg, voornamelijk na z’n prachtig feest, maar des al niet te min stonden er weer twee ploegen op het programma. De mannen van Brakvoer trapten de dag af met hun eerste wedstrijd. Met een tijd van 1:56,3 kwamen zij op een mooie 2de plek terecht. Een hele mooie prestatie, waarbij alleen de eerste vier mannenploegen in hun poule ook onder de 2 minuten een tijd neerzette. Vervolgens was het de beurt aan de dames onervaren ploeg. Zij startten niet de bokaal, maar konden wel een boot vullen voor deze wedstrijd. Een mooie ervaring voor de dames om deze wedstrijd mee te pakken. De dames zetten een tijd van 2:22,0 neer, hierdoor kwamen ze terecht in de B-finale.

De mannen moesten vervolgens nog hun tweede voorwedstrijd van de dag roeien. Met een tijd van 1:55,3 kwamen zij als 3de dit keer over de finish. Waarbij verrassend een boot van Nereus een plek boven hen in nam. Als eerste mochten de dames vervolgens hun finale starten en wat voor een finale. Waarbij toch de verwachting was dat de dames rond de 3de en 4de plek zouden eindigen, kwamen zij toch heel verrassend over de finishlijn als 2de. Met een tijd van 2:18,2 versloegen zij de dames van Vidar en Orca. Na deze prestatie was het de beurt aan de mannen in de A-finale. De mannen hebben de mogelijk om taartblik te trekken, maar weten ook dat hun tegenstander zeer sterk zijn. Uiteindelijk komen ze met een tijd van 1:52,4 over de finish, waarbij ze 4,7 seconden achter de nummer één eindigen. Maar ze nog wel op de 4de plek zet. Met een supersterk veld hebben ze wel hun eigen tijd tot twee keer toe verbeterd! Ook deze ploegen kunnen zeker nog voor spektakel zorgen komende wedstrijden.

Een prachtig mooi wedstrijdweekend waarin onze roeiers laten zien hebben dat ze veel in hun mars hebben! Er kriebelt nu al iets van nieuwsgierigheid en enthousiasme als ik denk aan de volgende wedstrijd, op naar de Skøll Cup!