Nabeschouwing Hollandia/NK klein

Vrijdag waren de time trials van het NK klein, dit houdt in dat je zo snel mogelijk een bepaalde tijd moet varen. Alleen de 24 snelste roeiers mochten door naar de kwartfinales de rest valt af. Een spannende wedstrijd voor Nicolaas, Vorige week voor de eerste keer een 2K gestart op de bosbaanvoorjaarsregatta en nu gelijk meedoen aan het NK. Hij zou niet tegen zo maar roeiers gaan roeien maar tegen de top van Nederland. Bekende namen zoals de Van Lierop, Twellaar of Van der Bij deden ook mee. De top 24 zou dus echt wel een uitdaging worden voor Nicolaas.

Voor deze spannende timetrail had Nicolaas ook vrienden uitgenodigd om te komen aanmoedigen. Dit was ook zeker nodig want het weer was niet makkelijk. Het weer was omstuwing en de golven klotste op de aanlegvlotten.

Nicolaas was warm geroeid en hij moest eraan geloven, de start is nu bijna in zicht.

Boreas u mag gaan bouwen.

Nicolaas gaat van start in de timetrial. Hij had een mooie start maar niet de beste, door andere riemen had hij toch wat meer moeite er mee dan normaal. Na een paar halen was hij op gang en hij zal alles geven dat hij in zich had. Het raceplan goed in zijn hoofd ging hij over de 250m lijn heen. Nu was het technisch blijven roeien en geen sleurhalen maken. Dit was ook wat Nicolaas deed. Hij roeide goed en vooral ook heel hard. Nu was het spannend, de finish bijna in zicht maar omdat het een timetrail was wist je pas na het hele veld waar je stond. Toen Nicolaas over de finish ging konden we het niet geloven langs de kant. Nicolaas stond in de top 10! Zelfs als iedereen na hem sneller was zou hij in de top 24 komen.

Na het wachten op de rest van de boten kon Nicolaas zicht echt plaatsten in de top 24 van Nederland! De timetrail had hij gevaren in 7:34 en daarmee 11de. Echt een fantastische prestatie voor een kleine studentenvereniging als Boreas.

Op zaterdag startte Nicolaas de kwartfinale. Om 09.15 uur lag hij weer aan de start om de kwartfinale te roeien. Helaas bleek zijn veld net te sterk te zijn voor hem en werd hij zesde in zijn race. Dit resulteerde erin dat hij op zondag de D-finale mocht starten.

Zondag stond niet alleen de D-finale van het NK klein op het programma, maar ook startte Nicolaas de Hollandia deze dag in de HB1x. Rond het middaguur startte hij zijn voorwedstrijd. De opdracht was simpel, als tweede over de finish gaan, bezorgde hem een plek in de A-finale. Na een mooie wedstrijd resulteerde het uiteindelijk in een eerste plek, wat ervoor zorgde dat hij in de middag mocht gaan strijden in de A-finale.

Na een hele korte plaspauze en even water bij vullen, ging Nicolaas weer het water op. Nu voor de finale van het NK klein. Een mooie race, waarin helaas Nicolaas niet mee kon komen met de andere mannen in het veld. Uiteindelijk een prachtige prestatie op het NK klein, wat zeker wat perspectief geeft voor de toekomst.

Aan het einde van de dag, om 17.00 uur, mocht Nicolaas nog één laatste keer starten dit weekend. Direct bij de start trekt Vidar goed door en staat direct al met een flinke lengte voor op het gehele veld. Nicolaas komt op plek 3 te liggen, net achter Aegir. Een spannende race, waarin Nicolaas steeds dichterbij Aegir komt te liggen. In de laatste 500 meter versnelt Nicolaas en kan dan ook over Aegir heen komen. Wat maakt dat Nicolaas op een mooie 2de plek eindigt op de Hollandia.

Een prachtig en geslaagd weekend!

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.