Nabeschouwing Knorrensteijn Memorial Regatta

Verjaardag vieren op een roeiwedstrijd

Nabeschouwing Knorrensteijn Memorial Regatta

De allereerste wedstrijd waar we met een mooie geladen botenwagen naar toegingen. Alle vier de ploegen deden op zaterdag 16 oktober 2021 mee in Enschede. Een regatta van 4,4km, die ook nog eens halverwege een keerboei had. De dag begon al goed, aangezien één van onze roeisters jarig was die dag. Slingers werden opgehangen op de botenwagen en er werd getrakteerd, wat nooit erg is.

Als eerste gingen de dames dubbel het water op. Suzanne en Berber roeide een mooie race en daarbij ook de keerboei probleemloos genomen. Dit resulteerde in een tijd van 24:41.24, wat een 8ste plaats opleverde.

Toen was het tijd voor de andere dames dubbel, Maud en Marrit en de dames ErvC4+. De dames dubbel roeide een hele sterke race. Waarbij zij in hun eerste 2km twee boten tegelijkertijd inhaalde en vervolgens met een goeie vaart op de keerboei afroeide. Deze namen de dames vlekkeloos en dat gaf hun een mooie voorsprong op de concurrentie. Op de terugweg richting de finishlijn bleven de dames hun tempo roeien, waarbij zij ook nog eens drie boten inhaalde, waardoor ze uiteindelijk over de finishlijn kwamen. Het was nog even spannend, maar al snel bleek dat ze met een tijd van 20:35.37 ruim 20 seconden sneller waren dan de nummer twee. Maud en Marrit behaalde hun eerste taartblik!

In datzelfde blok roeide ook de dames van Noord Borea. De dames roeide een mooie race dat ze uiteindelijk met een tijd van 23:23.32 op de 6de plek eindigde. Een mooi resultaat met zo’n slopende wedstrijd.

Als klap op de vuurpijl kwamen de mannen vierdubbel met nog in actie. In het allerlaatste blok startte de mannen met vier andere boten de wedstrijd. Waarbij de keerboei weer vlekkeloos verliep en zij zo een mooie slag konden slaan op hun concurrentie. De supporters konden de boot maar niet zien, terwijl deze wel de 3200m gepasseerd was, maar opeens uit de bosjes kwam de mannenboot dan eindelijk in zicht. Onder luidkeelse aanmoediging roeide de mannen over de finishlijn. Nog even bleef het heel spannen, aangezien hun directe concurrent Laga, nog moesten finishen. De mannen hebben uiteindelijk gestreden voor de eerste plek en deze ook behaald met een tijd van 18:59.90. Ook de mannen hebben hun eerste taartblik in handen!

Uiteraard moesten de beide ploegen hun taartblik nog ophalen en met een de groep Boreanen die aanwezig waren hebben we twee keer onze prachtige verenigingslied mogen zingen. In de avond was er nog pizza geregeld en een feest om alles eruit te dansen. Erg trots en nog enthousiaster wat de rest van het bokaal zou gaan brengen zijn we weer onderweg gegaan naar Zwolle.

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.