Nabeschouwing MasterTwist Regatta

In het weekend van 3 en 4 april vond de, door de RoCo georganiseerde, MasterTwist Regatta plaats. Zoals de naam al aangeeft werd de wedstrijd tussen de Twistvlietbrug en Mastenbroekerbrug verroeid. Er waren 14 starts in totaal want zowel Boreanen als leden van de Zwolsche konden deze spannende wedstrijd starten.

Op zaterdag begon de wedstrijd om 09.00 uur. Ondanks het zonnetje was er wel een harde, maar vooral koude, wind. Gelukkig zijn alle skiffeurs overeind gebleven en zijn er geen leden van de RoCo de brug afgeblazen… Vooral de leden van de Zwolse waren die ochtend op het water te vinden. De zes Zwolse skiffeurs en dubbel gingen bij de Twistvlietbrug als eerste van start. Ze werden al snel gevolgd door Sascha die als enige Boreaan op de zaterdag al van start ging.

En toen brak de tweede wedstrijddag aan. Deze begon om 15.00 zodat de roeiers genoeg tijd hadden om hun heerlijke paasontbijtje te laten zakken. De Vice Ho’s gingen, met rugnummer 13, als eerste van start. Dat ze een ongeluksgetal hadden, liet hen koud. Ze werden gevolgd door drie skiffeurs van de Zwolse. Rugnummer 2 was zelfs zo ambitieus dat hij beide wedstrijddagen meedeed! Toen begon het lange wachten. Er waren nog twee ploegen te gaan en er was een C4+ om te delen. De meerdere jaars damesploeg genaamd de Borrelboot was aan de beurt. Nadat de ploeg de Mastenbroekerbrug was gepasseerd, moesten ze snel terug naar Boreas zodat de gemixte sjaarzenploeg kon instappen. Omdat dit even kon duren, verzamelde de Roco bij de Twistvlietbrug om de wedstrijd door te nemen. Maar al snel moesten de leden op hun fiets springen om als een malle terug te fietsen. Ze waren net op tijd bij de brug om de roeiers over de finish te zien gaan en de tijd te noteren. Een spannend einde van een geweldige wedstrijd!

Omdat zowel skiffs, dubbels als ook C4ren meededen, zijn er correctiefactoren gebruikt worden om de gevaren tijden te kunnen vergelijken. Als eerste kwamen de Vice Ho’s met een tijd van 3:34 over de finish. Ze worden gevolgd door de gemixte sjaarsenploeg die een tijd van 3:43 hebben neergezet. De beste skiffeur van de Zwolsche kwam als deerde met een tijd van 4:05 over de finish. Shoutout naar iedereen die aanwezig was om te helpen met het klokken en het maken van foto’s!

De wedstrijd was zo’n succes dat er wordt gekeken naar de mogelijkheid om hier een jaarlijkse wedstrijd van te maken. ‘Vo voor de RoCo en iedereen die heeft geholpen!

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.