Nabeschouwing Njord Najaarswedstrijden

Nabeschouwing Njord Najaarswedstrijden

Op een gigantische koude zaterdagochtend 30 oktober vertrokken alle ploegen naar Delft, samen met de Praeses en Commissaris Roei. Terwijl het nog donker was het ook nog eens goed regende ging de eerste ploeg opzoek naar de boot waarin zij in de eerste heat zouden gaan starten.

Bij de boten van Gyas en Aegir was het een drukte van belang, maar uiteindelijk hebben de dames hun boot gevonden en deze snel aangeriggerd. Dit omdat zij eigenlijk al op het water moesten liggen. Nadat de vlotten ook in het water lagen zijn de dames te water gegaan om te starten aan hun wedstrijd. Een wedstrijd van eerst 1800m en vervolgens een sprint van 350m. De dames ErvC4+ zetten tijden neer die goed waren voor de 3de plek!

Nu was het tijd voor de mannen H4*. Na het lange oproeien en het wachten bij de start, mochten ook zij de wedstrijd starten. In de 1800m waren ze hun concurrent Laga te snel af, met een kleine 0,2 seconde. Op de 350m gingen zij met dezelfde tijd over de finish als de mannen van Laga. Dit resulteerde erin dat de H4* eerste werden op deze wedstrijd!

Ondertussen hebben de dames zich klaargemaakt voor de laatste set wedstrijden van de dag. De damesdubbel twee mochten het water op, terwijl de Praeses en de Commissaris Roei op de fiets onderweg waren naar de start, zodat ze konden meefietsen. In een gigantische regenbui startte de dames hun wedstrijd en in de verte kwam er ook nog eens een donkere wolk aan. Berber en Suzanne zette een mooie tijd neer, daardoor eindigde zij op de 9de plek, wat echt een super plek is. Marrit en Maud wisten weer te stunten in hun race en behaalde wederom een 1ste plek, hierdoor weten ze hun plek in het bokaal veilig te stellen en direct de eerste plek binnen te halen!

Een prachtige dag, met twee 1ste plekken en daarnaast ook nog een eerste plek in de bokaal binnen gesleept!

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.