Nabeschouwing NKIR 2016

Afgelopen zaterdag 10 december was het zo ver: het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien vond plaats. Voor wie er nog nooit is geweest, je mist wat in je leven. De spanning, de geconcentreerde gezichten, de adrenaline bij het startschot en de pijn als de roeiers hun grens bereiken en er overheen gaan. De dag begon voor Boreas om negen uur, onze oud Praesus/Commissaris Competitieroeien, Mej. Breidenbach startte in het Dames Clubveld.  Ze eindigde met een tijd van 07:41,4, als zevende van de negenenveertig deelnemers.
Mej. Ekelmans startte in de Dames Heat 1. Tijdens de wedstrijd haalde zij de kracht uit de puntjes van haar tenen en ging er vol tegenaan. Uiteindelijk eindigde ze als zesde van deze heat. Haar tijd is 07:31,3.
Ondertussen waren onze wedstrijdheren zich mentaal en fysiek aan het voorbereiden op de strijd. De heren van der Wal, van Eeden, Benstein en van Elzen starteten in de 1. Heren Heat om twaalf uur. Op de ergometers gingen ze vol tegen aan. Het waren krachtige beesten op een lager tempo, maar met goede techniek! f001f09f-6749-45dd-852e-e66206044eb3