Nabeschouwing PEiL

Studentenvereniging zwolle

Zaterdag

Het was kwart over 5 toen ik aan kwam bij Boreas, waar was ik aan begonnen. 2 van de 3 bijrijders stonden al klaar, ik maakte me al bijna zorgen dat Joris zich had verslapen en te laat zou komen maar hij kwam net aanfietsen. We konden op tijd vertrekken naar Delft voor de Peil.

De rit er naar toe liep voorspoedig, nog even de stuurlieden test doen en 1,5 uur later kwamen we aan bij Proteus.

Bij Proteus kwam Bram met een geheim wapen wat zeker een paar seconden van onze tijd af zou halen, snelle plangas. Met deze snelle vizieren op konden we onze leenboot inspecteren, na wat geschroef was deze klaar voor vertrek.

Terwijl de heren en Anouk aan de oproeitocht begonnen stapte Esmee, Cornel en ik op de fiets om ze aan te moedigen. Vlak voor de start nog even een illegale plaspauze en even later lagen ze klaar, de heren van Boreas mochten het spits afbijten en als eerste van het veld over de start.
De nummer 2 zat ze al snel op de hielen maar dat was alleen motivatie. 4,5 kilometer vol stampen om die boot maar voor te blijven. Zodra er werd ingekakt schreeuwde Anouk en de fietsers motiverend toe, het was een eind maar de nummer 2 is het niet gelukt ze in te halen (de nummer 3 wel maar daar hebben we het niet over).
Na de finish en het uitroeien in een heerlijke typische compo sfeer aanleggen, nog even een vrachtschip ontweken en na een stoelendans wie als eerste aan kon en mocht leggen waren ze weer aan wal. In een wedstrijd boot opruimen hadden ze in ieder geval geblikt. De uitgetelde mannen werden na de nabespreking afgezet op het station en konden naar huis waar ze nog ruim de tijd hadden voor een middag dutje. (behalve de boreanen die naar Disney gingen, fijne vakantie!)

NAVIOD

Zondag

De zondag waren de dames aan de beurt van NAVIOD en M&M, daarnaast ook nog Suzanne Nagel in de skiff.

Voor Suzanne was het een vroege ochtend omdat ze als eerste moest straten en bij de stuurlieden vergadering moest zijn. Na het lange roeien over de mooie Schie heeft ze het weer goed gedaan in het eentje in de skiff.

Daarna waren de dames van NAVIOD en M&M aan de beurt.

Maud en Marrit moesten als eerste straten en ze blijven iedereen in de wedstrijd voor. Ze hadden een goede start maar een nog veel beter midden stuk, dit kunnen deze dames. Lange afstand, verstand op 0 en vol op de benen staan. Ze eindigde als 2de over de hele dag!

Een tien tal boten achter M&M startte NAVIOD weg. M&M was al op de helft toen NAVIOD eindelijk mocht beginnen aan de 4500m. Ze waren in gedeeld in een van de lastigste poules maar konden ook deze afstand zeer snel en technisch goed afleggen.

Al met al was het een zeer geslaagde dag.

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.