Nabeschouwing Skøll cup

Zaterdag: De zaterdag begon weer vroeg met de voorwedstrijd van NAVIOD. De dames lag als even voor de start toen ze eindelijk we mochten om de 1000 meter af te leggen. Deze hebben ze strak geroeid en ze kwamen als 2de over de finish. Een zeer knap wedstrijd maar de dames wisten ook dat er nog een finale aan zit te komen, en zekere A finale zelf!

Daarna mocht M&M in de dames dubbel 2 van start voor een 2 kilometer wedstrijd. Het was na 500 meter eigenlijk al duidelijk dat deze dames echt de overhand hadden over de voorwedstrijd. In hun eigen woorden, Marrit (Slag): “Na de 500 meter lijn heb ik wel 3 keer geteld of er inderdaad wel 6 boten achten ons liggen. Toen zei ik tegen Maud we mogen wel minder hard”

In de middag kwamen de finales, voor NAVIOD de eerste keer dat ze een A finale starten. Familie kwam van ver om deze legendarisch wedstrijd te bekijken. Na lang wachten en veel uitloop mochten de dames starten. Na een lastige start met veel wind gingen de dames echt als eerste over de finish en mochten ze aanleggen aan het ere vlot voor een heerlijk biertje en natuurlijk taartblik!

Door technische mankementen moesten M&M een 1000 meter wedstrijd doen in plaats van 2 kilometer. Dit was een switch in het wedstrijd plan maar de dames kunnen dit. Bij de start moet je een stokje vast houden om iedereen goed op te lijnen. Dit was de eerste keer voor Marrit die op slag zat. Desondanks hadden de dames een prima start. Na 500 meter was er duidelijk wie er voor lagen. Dit was Laga, de dames moeten het nu echt laten zien als ze blik willen. En dit doen ze ook, op 0,72 seconden hebben M&M gewonnen. Al weer taart blik voor Boreas!

Zondag:

Op 10 April 2022 heeft de ploeg Brakvoer en wedstrijdroeister Suzanne geroeid. Het was een mooie zonnige dag en de sfeer zat er goed in.

Als eerst mocht Brakvoer starten met de roeiers Jesper, Niels, Ruwin en Tristan. Zij moesten een afstand van één Kilometer afleggen op de Bosbaan. In de voorwedstrijd zijn zij als tweede geëindigd en hebben ze een tijd van 03:58,24 neergezet. Met dit resultaat mochten meedoen in de A-finale. Hierbij hebben zij ook daar heel erg hun best gedaan en zijn ze als zesde geëindigd. Dit belooft nog een mooi bokaal te gaan worden met deze mannenploeg.

Later op de dag was Suzanne Nagel gestart in de twee kilometer voorwedstrijd en is ze als vierde geëindigd met een tijd van 9:43,46. Later in de A-finale heeft ze een betere tijd neergezet van 9:36,37 op de Bosbaan. Het was een prachtige dag met mooie resultaten en we kijken naar uit naar de volgende competities en wedstrijden.

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.