Nabeschouwing Thêta Herfstregatta

Nabeschouwing Thêta Herfstregatta

In het weekend van 2 en 3 oktober 2021 was de Thêta Herfstregatta aan de beurt. Door de loting hoefde Boreas alleen op zondag 3 oktober te roeien. Een tweekamp met een 2100m en een afsluitende 250m. Op de vroege zondagochtend vertrokken drie ploegen naar Eindhoven, een trip van ruim 1 uur en 45 minuten en één van onze dubbels moest al in het eerste blok het water al op.

De dag begon al koud en mistig onderweg naar Eindhoven en helaas bleek het in Eindhoven zelfs te regenen. Helaas was onze Commissaris Roei ook niet helemaal voorbereid en had ze geen paraplu om droog te blijven.

Toen de dames, Maud en Marrit, de boot van ERV Beatrix in het water gelegd hadden werd het eindelijk tijd om aan de wedstrijd te gaan starten. De dames moesten eerst ruim 3km oproeien, voordat zij bij de start aankwamen. Op de 2100m hebben ze een tijd van 08:55.86 neergezet en op de aansluitende 250m 00:47.22. Dit heeft ze uiteindelijk een 5de plek opgeleverd. Helemaal koud en verkleumd kwamen ze weer aan, terwijl ook de andere roeiers aangekomen waren in Eindhoven. De dames sprongen zelf onder de douche om weer warm te worden, terwijl de andere roeiers zich klaarmaakte voor hun wedstrijd.

Ondertussen had één van de roeiers een gigantische paraplu in de kofferbak gevonden voor de Commissaris Roei, die vervolgens, al verkleumd en koud, maar droog haar taken weer kon uitvoeren.

De beide damesploegen maakte zich klaar voor blok 4. De dames, Suzanne en Berber, moesten eerst in de dubbel. Op de 2100m hebben ze een tijd van 10:27.04 neergezet en op de 250m een tijd van 00:52.75, waardoor zij in hun poule op een mooie 6de plek terecht zijn gekomen. De dames van Noord Borea hebben op de 2100m een tijd van 10:22.01 neergezet en op de 250m een tijd van 00:53.63, wat hun uiteindelijk een gedeelte 4de plek op levert.

Een mooie en koude wedstrijd, waarin alles dames hebben laten zien dat ze roeien voor de top. Met de verwarming hoog aan weer terug naar de thuisbasis, Zwolle. Benieuwd wat de komende wedstrijden voor moois zullen opleveren!

 

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.