Nabeschouwing Thêta Herfstregatta

Theta herfst regatta foto

In het weekend van 26 en 27 september zijn er een tweetal ploegen afgereisd naar Eindhoven om deel te nemen aan de Thêta Herfstregatta.

Het was een bijzondere wedstrijd het was voor de ploegen namelijk de eerste wedstrijd weer sinds hun eerstejaars seizoen was afgeblazen. Voor de meeste mensen was het dus een bijzondere ervaring om weer in een boot te stappen en voor een aantal was het zelfs hun eerste wedstrijd ooit.

Zaterdag 26 September

Op Zaterdag 26 september is de heren ploeg gestart Vice Ho’s (Noah, Gerhard, Koen, Cornel gestuurd door Folke) Om 14:00 gingen ze het water op om te beginnen met de tweekamp. Als eerste afstand kwam de 2100m. Hierbij liepen ze in het begin op op een ploeg van Njord ze werden zelf alleen ook bijgehouden door Thêta die hun achtervolgde. Hierdoor ontstond een bijzondere situatie.

Het Eindhovens kanaal is net breed genoeg om 2 boten elkaar te laten passeren. Alleen wisten ze ondanks dat ze als op één na laatste zijn gestart er toch nog een epische driestrijd van te maken kort voor de finish. Deze werd helaas door materiaalpech voor ze beslist. Ze zijn de 2100m gefinisht met een tijd van 10:08.1. Vervolgens mochten ze meteen door naar de start voor de 250 meter sprint zonder een kans om bij te komen. Deze hebben ze afgelegd in een tijd van 0:54.4

Zondag 27 September

De volgende dag kwamen de Zwolse Zwaantjes in actie. Voor een aantal was het de eerste keer dat ze bij een wedstrijd zij geweest. De ploeg bestond uit Berber, Suzanne, Floor, Willemijn en als stuur Tom. Ze waren zo enthousiast dat ze de dag begonnen door er een uur voordat ze het terrein op mochten al aanwezig te zijn. Ook voor hun begon de tweekamp met de 2100 meter. Ze kwamen goed uit de blokken en begonnen de strijd. Onderweg kwamen ze alleen een Nereus boot tegen welke zich vertrouwder voelde op het land dan in het water. Doordat ze op dat moment aan het sparren waren met een andere ploeg moesten ze deze laten passeren en laten lopen. Ondanks dat wisten ze nog steeds de 8ste tijd neer te zetten met 10:31.2. Vervolgens gingen ook hun meteen door naar de start van de 250 meter sprint. Hierbij gingen ook hun in een korte maar krachtige sprint naar de finish in 58.7.

Het was een mooi weekend na een lange periode geen wedstrijden meer te hebben gehad hebben ze laten zien dat ze er weer zin in hebben!

Dit nieuws is ook leuk

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 3 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.